«Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» στην Πάτρα

Τα ποιο ζωντανά χορευτικά συγκροτήματα της Πάτρας θα συμμετάσχουν στην «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας και το Χορευτικό του Τμήμα.

Με τα νταούλια τα ντέφια και τα τραγούδια τους χορευτές και χορεύτριες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές απ΄ όλη την Ελλάδα θα δώσουν με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν το ρυθμό στο κέφι και την χαρά για άλλη μια χρονιά σε μια γιορτή που έχει καθιερωθεί.
Πάτρα: Θα πλημμυρίσει για άλλη μια χρονιά από χορευτές το κέντρο της πόλης Πάτρα: Θα πλημμυρίσει για άλλη μια χρονιά από χορευτές το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα το χορευτικό του Δήμου Πατρέων αναφέρει: Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας διοργανώνει και φέτος την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού (29 Απριλίου) με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η γιορτή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 30 Μαΐου 2014 στης 18.00 από την πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα συγκροτήματα θα διανύσουν το πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, θα ανηφορίσουν την Γούναρη και θα καταλήξουν στα Ψηλά Αλώνια όπου από της 19.30 έως της 21.30 το κάθε συγκρότημα θα παρουσιάσει 10λεπτο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια δείγμα της δουλειάς του γεμίζοντας την πλ. Υψηλών Αλωνίων με χρώματα και ακούσματα Ελλάδας.

-Το πρόγραμμα των χορών που θα χορευτούν θα πρέπει να είναι χρονικά ευέλικτο, δεδομένου ότι ο ακριβής χρόνος παρουσίασης κάθε συγκροτήματος θα καθοριστεί από το πλήθος των συμμετοχών
-Τα χορευτικά συγκροτήματα θα πρέπει να έχουν μαζί τους σύντομο βιογραφικό σημείωμα του φορέα που εκπροσωπούν, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις δέκα (10) γραμμές
-Τα χορευτικά συγκροτήματα μπορούν (προαιρετικά) να φέρουν μαζί τους υλικό για προβολή σε οθόνη μέσω βιντεοπροτζέκτορα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του συγκροτήματος
-Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης και κατά την διάρκεια της παρουσίασης πρέπειυποχρεωτικά να είναι με αντιπροσωπευτικές φορεσιές
-Τα χορευτικά συγκροτήματα κατά την ελευσή τους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας) θα συναντήσουν τον υπεύθυνο συνοδό τους για οποιαδήποτε εγκρεμότητα που τυχόν θα προκύψει.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 6976717589 (Χρήστος Γιαννόπουλος) και 6973692488 (Ιωάννα Ζιάκου) καθώς και στο fax: 2610642163.