Ο Σάκης Ρουβάς αγαπάει τα παιδιά και το αποδεικνύει συνεχώς.

Άλλωστε πάντα ήθελε να κάνει μεγάλη οικογένεια και τα κατάφερε. Ο τραγουδιστής όμως δεν αγαπάει μόνο τα δικά του παιδιά, αλλά θα έλεγε κανείς πως αγαπάει τα παιδιά όλου του κόσμου. Αυτό το έχει δείξει μέσα από τον Σύλλογο «Ελπίδα» όπου είναι αγγελιοφόρος .

Πριν όμως ασχοληθεί με την Ελπίδα, ο Σάκης Ρουβάς είχε επισκεφθεί ένα αγοράκι στο νοσοκομείο όπου ήταν άρρωστο και όπως είπε ο ίδιος στο people του άλλαξε την ζωή. «Εγώ πάντα αγαπούσα πολύ τα παιδιά. Στα πρώτα τρία-τέσσερα χρόνια της καριέρας μου, είχε έρθει να με βρει μια μαμά και μου είχε ζητήσει να επισκεφτώ το παιδάκι της, που ήταν άρρωστο, στο νοσοκομείο.

Πήγα, λοιπόν, στο νοσοκομείο και του έφτιαξε η μέρα, χωρίς να κάνω τίποτα. Του άρεσαν τα τραγούδια μου, με συμπαθούσε από αυτό που είχε δει από εμένα και ένιωσε μεγάλη χαρά με αυτή την επίσκεψη. Όλο αυτό με άγγιξε πολύ, ήταν πολύ συγκινητικό, πολύ αληθινό κι εκεί συνειδητοποίησα πως μπορείς να δώσεις χαρά με κάτι τόσο απλό.

Θυμάμαι πως η μαμά του έκλαιγε από συγκίνηση που το παιδάκι της, ένα παιδάκι που υπέφερε από καρκίνο στιγμές. Μετά γνώρισα κι άλλες μαμάδες κι άλλα παιδιά και άρχισα να έχω μια επαφή, το επιδίωξα. Γιατί χαίρονταν κι αυτά, χαιρόμουν κι εγώ. Όταν μπορείς να δώσεις χαρά και θετική ενέργεια και να πάρεις κι εσύ, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα», αποκάλυψε ο τραγουδιστής.