Το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγίου  και της δημιουργίας του στην θέση Παπανικολού έφτασε στην Βουλή με σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλου.
Στον πρόλογο της ερώτησης που απεύθυνε ο κ. Νικολόπουλος στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών επισημαίνονται τα εξής:
 
''Απίστευτες σκηνές στον πρώην δήμο Ερινεού. Κάθε πρωί, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται στη διασταύρωση για Σαλμενίκο για να αποτρέψουν, όπως λένε, την είσοδο μηχανημάτων στον χώρο, όπου έχει οριοθετηθεί ο ΧΥΤΑ Παπανικολού.
Κάτοικοι και μέλη των τοπικών συμβουλίων της Δυτικής Αιγιάλειας συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο κάθε πρωί από τα ξημερώματα!

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αιγιάλειας παραμένουν στα «μπλόκα» που έχουν στήσει από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού». Οι ίδιοι λένε ότι με αυτό τον τρόπο που έχουν επιλέξει, ''θα αποτρέψουν το κακό που πρόκειται να συμβεί στον τόπο''.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους συμπολίτες τους, τονίζοντας ότι ''πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να πιστέψουν την επερχόμενη καταστροφή της Δυτικής Αιγιάλειας και μετατροπής της σε ρυπογόνο σκουπιδότοπο''.

Με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν αποφασισμένοι, να μην αφήσουν τα μηχανήματα να περάσουν, άλλοι πιο ..πολιτισμένα ευελπιστώντας στον δικαστικό αγώνα (αφού κάνουν λόγο για μη  τήρηση νομιμότητας) κι άλλοι πιο αγριεμένοι.

Όλοι όμως  παραμένουν στα «χαρακώματα» και δεν πτοούνται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αναλάβει την φύλαξη και την έλευση των μηχανημάτων, συνοδεία μάλιστα αστυνομικής δύναμης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μας πτοήσουν..» δηλώνουν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι των κοινοτήτων που πλήττονται από την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Στο αγωνιστικό πλαίσιο αυτό,  οι «ομάδες  περιφρούρησης» τόσο στον κεντρικό δρόμο όσο και σε παράδρομους,  που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην «Παπανικολού»,  συνεχίζουν επί 24ώρου βάσεως,  ενώ άπαντες με το «σύνθημα» που δίδεται  με το χτύπημα της καμπάνας σε όλες τις κοινότητες δίνουν βροντερό παρόν.

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν αποκλείεται να γίνουν άκρως επικίνδυνα''.