Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος σε ισόγειο κτίριο που βρίσκεται στην Αρτέμιδα Αττικής, μέσα στον οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (05.04.2014) το απόγευμα, κλιμάκιο αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε. διαπίστωσε την εγκατάσταση και λειτουργία στο χώρο αυτό ηλεκτρονικών υπολογιστών με το απαγορευμένο παιχνίδι «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές (επτά κεντρικές μονάδες και ένας server), καθώς επίσης κάμερα και τηλεόραση, που αποτελούσαν εξοπλισμό κλειστού κυκλώματος επιτήρησης των εισερχομένων ατόμων, αλλά και αποτροπής ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές. 

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ως προσωρινά υπεύθυνοι δύο ημεδαποί (μία 33χρονη και ένας 60χρονος), ενώ ο 50χρονος ιδιοκτήτης του χώρου απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.