Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αντιδράσεις που οφείλονται εν πολλοίς στην άγνοια του όλου θέματος

Δεν έχουν ξεπεραστεί οι διαμαρτυρίες  των κατοίκων του κέντρου της Πάτρας για την λειτουργία του Ξενώνα Στέγασης Ασυνόδευτων Ανηλίκων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Praksis που πριν από μερικές ημέρες έκανε εγκαίνια. Ο Ξενώνας λειτουργεί σε κτίριο στη συμβολή της Σατωβριάνδου με την Ρήγα Φεραίου.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επειδή ο Ξενώνας «Στέγη Plus +» γειτνιάζει σε δύο σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή, οι φιλοξενούμενοι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ασφάλεια των παιδιών και με την πάροδο του χρόνου θα αποτελέσει εστία για φασαρίες και φαινόμενα παραβατικότητας.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Praksis θεωρούν ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων προέρχονται από την άγνοια που έχουν για το όλο θέμα και ήδη έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης.

Αυτό που τονίζουν ότι για να μείνει κάποιος στον Ξενώνα χρειάζεται να υπάρχει παρέμβαση από τον εισαγγελέα και μία σειρά διαδικασιών που στην ουσία ασφαλίζουν τον ρόλο του Ξενώνα και το έργο του.  

Ρόλος του Ξενώνα είναι να δώσει τις δυνατότητες και τις βάσεις  στα άτομα εκείνα που προερχόμενα από ξένες χώρες να προσαρμοστούν στην εδώ κοινωνική πραγματικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα είναι να θέλουν να μείνουν και να ζήσουν εδώ.

Ο Ξενώνας μέσα από συμβουλευτικά προγράμματα και προγράμματα στήριξης, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων εθελοντών που εργάζονται στο Praksis εγγυάται την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών στις ανάγκες της κοινωνίας. Η ευθύνη άλλωστε της λειτουργίας του Ξενώνα ανήκει στη ΜΚΟ Praksis και στον Ερυθρό Σταυρό.