Λίγα λόγια πριν...

   Με το Νίκο Αποστολόπουλο γνωριστήκαμε πρώτα από  το facebook και έπειτα μιλήσαμε από κοντά.  Αυτό που διέκρινα με την πρώτη ματιά είναι η ευγένεια και το στυλ του ανθρώπου που έχει ζήσει πολλά. Μέσα από τη συνέντευξη θα ανακαλύψετε ότι  τελικά μέσα από τα αποκαΐδια γέννιουνται πανέμορφα άνθη. Ίσως η μεταστροφή και η επαναφορά ενός επιτυχημένου ανθρώπου που πέρασε στην αντίπερα όχθη και επέστρεψε δυναμικά, να είναι ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους εμάς που ζούμε την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο.

    «Ο Νίκος Αποστολόπουλος γεννήθηκε και έζησε στην Πάτρα, σε ηλικία δεκαοκτώ ετών πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  απ’ όπου  κι’ αποφοίτησε. Τα όνειρα του όμως τον προσανατολίζουν στο Παρίσι για να γίνει Διπλωματικός Ακόλουθος. Δύο διδακτορικά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Πολιτικές Επιστήμες από τη Σορβόννη τον οδήγησαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παρίσι, όταν του πρότειναν από το Υπουργείο Εμπορίου της Γαλλίας να αναλάβει τη Διεύθυνση στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Η ¨εκκεντρική¨ του διαίσθηση τον κατεύθυνε σε μια διαφορετική πορεία ζωής…» 

Η συνέντευξη...

1. Λένε πως αν φύγεις από τον τόπο σου, καταξιωθείς σε άλλο μέρος και ξεχάσεις ποιος είσαι, τότε δεν είσαι κανένας. Εσείς από τις γειτονιές της Πάτρας, βρεθήκατε  στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παρίσι και εκεί διαισθανθήκατε ότι  η ζωή σας επιφυλάσσει μιαν άλλη πορεία, με πολλές επιτυχημένες επιλογές αλλά και μια οικονομική καταστροφή. Χαρακτηριστικά έχετε πει  «Όπως ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να πεθαίνει, έτσι και ότι έφτιαξα γκρεμίστηκε».  Τελικά, στην Πάτρα επιλέξατε να χτυπήσει η καρδιά του νέου σας καταστήματος και εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί ;

NIKOS APOSTOLOPOYLOS PATRA - ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑ

Ν.Α.: Γεννήθηκα στην Πάτρα. Μεγάλωσα σε μία καταπληκτική οικογένεια, με πολύ αγάπη και ανεξίτηλες μυρωδιές, που μοσχοβολούσαν ολόγυρα…Έζησα υπέροχα παιδικά χρόνια! Τι να πρώτοθυμηθώ; Πολύ διάβασμα αλλά και διασκέδαση, αξέχαστα πάρτυ και ατελείωτα ¨ταξίδια¨ διαβάζοντας αγαπημένα βιβλία και ακούγοντας  μουσική. Μα πάνω απ’ όλα μια ζωή γεμάτη όνειρα, όνειρα για να φύγω στη Γαλλία και να βρεθώ στο Παρίσι.

Την Πάτρα την αγάπησα. Μπορεί να έφυγα πολλά χρόνια μακριά της αλλά πάντα ήθελα να κάνω το μαγαζί μου, εδώ.  Ήταν  προσωπική επιθυμία, μια ανάγκη να δημιουργήσω ένα μοναδικό κατάστημα, έτσι όπως είναι τώρα, αλλιώτικο, σαν εμένα! Ομολογώ πως είναι πλέον η αδυναμία μου, ένας χώρος γεμάτος από αναμνήσεις ζωής κι’ όλες τις collection μου. Κοστούμια γαμπριάτικα και sport, jean, T-shirt, πουκάμισα, εσώρουχα, maillots, υποδήματα, στο κατάστημα θα βρείτε τα πάντα.                                                                                    

2. Είστε ένας  δημιουργικός άνθρωπος, με έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία που βιώσατε τα ¨αλώνια¨ και  απολαύσατε τα ¨σαλόνια¨ . Ο Νίκος Αποστολόπουλος, εάν παραμερίσει το ρόλο του σχεδιαστή, που επιθυμεί να ζει, που επιλέγει τους φίλους του και που αισθάνεται ότι είναι ο εαυτός του;

Ν.: Να είναι ο εαυτός του κοντά στις δημιουργίες του. Στο Μπαλί, στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού, στην Υεμένη..., πολίτης όλου του κόσμου. Ταξιδεύοντας και δημιουργώντας.

3. Εγκαταλείψατε  τα στεγνά γραφεία και από τη θέση του Διευθυντή μεγάλων εταιριών που εκπροσωπούσαν γνωστούς οίκους μόδας γυρίσατε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα έχετε δηλώσει  «Είχα απόλυτη γνώση της μόδας, πράγμα που με γοήτευσε. Είναι ένας κόσμος μαγικός, το επάγγελμα της μόδας όμως είναι πολύ δύσκολο».  Μήπως τελικά ο παραμυθένιος κόσμος της μόδας κρύβει πολλούς δράκους, άρα η δυσκολία του επαγγέλματος έγκειται στο ποιους επιλέξατε για να συνεργαστείτε;  

Ν.Α.: Ο κόσμος της μόδας είναι πολύ δύσκολος. Όπως κάθε επιχείρηση έτσι κι’ εδώ χρειάζονται σωστές επιλογές με προσεχτικές κινήσεις. Θέλει μεθοδική σκέψη, καθαρό μυαλό και ρίσκο. Όταν συναλλάσσεσαι επιχειρηματικά  με κόσμο, οφείλεις να περιμένεις ακόμη από τους ίδιους σου τους  συνεργάτες ότι  ίσως κάποια στιγμή, αποδειχθούν ανάξιοι εμπιστοσύνης.

4. Έχετε αυτοχαρακτηριστεί ως εγωκεντρικό άτομο και λάτρης του παιχνιδιού της γοητείας. Θεωρείτε πως όσοι σχετίζονται με κάποια μορφή τέχνης και δημιουργίας, τους επιτρέπετε να έχουν ¨εκκεντρικά¨ στοιχεία του χαρακτήρα τους;

tzoulia alexandratoy patra nikos apostolopoylos τζουλια αλεξανδρατου πατρα

Ν.Α.: Εκκεντρικός ήμουν πάντα. Από μικρό παιδί είχα το προσωπικό μου στυλ. Τα ρούχα μου και ιδιαίτερα οι σκέψεις μου, προσέδιδαν  έναν διαφορετικό άνθρωπο κι’ αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις και τις επιλογές μου. Ωστόσο είχα τον τρόπο να διαχειρίζομαι το ότι ήμουν διαφορετικός, περίεργος για κάποιους, αυτό δε σημαίνει όμως ότι επέτρεψα να συμπεριφερθώ ανάρμοστα και αυθαίρετα απέναντι στους άλλους, αγνοώντας τους.

5.  Ξέρετε τα χρόνια περνάνε, και η μοναξιά είναι αδυσώπητος σύντροφος.  Το θέμα της δημιουργίας δικής σας οικογένειας, δεν σας απασχόλησε μέχρι σήμερα;

Ν.Α.: Αγαπώ τη μοναξιά μου, γιατί την επέλεξα και την έκτισα (όπως χτίζεις μια σχέση), είναι γεμάτη ¨ζουμί γνώσεων¨ , είναι ¨οι φίλοι μου¨ , η συντροφιά μου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θέλω να ‘μαι  συνέχεια μόνος μου. Αγαπώ τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου.

6. Στο επάγγελμα του σχεδιαστή ρούχων και γενικότερα στο χώρο της μόδας, επικρατεί μια θηλυπρεπής ιδιομορφία, άλλωστε η ομορφιά είναι γένους θηλυκού. Γνωρίζετε επίσης πως οι ¨ταμπέλες¨ τοποθετούνται πολύ εύκολα και αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Σας απασχόλησε ποτέ, η εντύπωση που μπορεί να έχει κάποιος για εσάς, εάν λάβετε υπόψη και το γεγονός ότι είναι μέρος του αγοραστικού σας κοινού;  

Ν.Α.: Οποιαδήποτε ετικέτα μπαίνει σε κάθε επάγγελμα, είναι κουτή τοποθέτηση!! Οι σεξουαλικές επιλογές μας, αφορούν εμάς, αρκεί να μην ενοχλούμαι τους άλλους. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, είναι θέμα δικό του!!! Είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε και κανείς δεν μπορεί να μας ενοχλήσει ή να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, εάν εμείς δεν το επιτρέψουμε. Η ζωή μας, μας ανήκει!

7. Με το  δικαίωμα του σχεδιαστή, θα ήθελα να κρίνετε ενδυματολογικά την εικόνα των Πατρινών.

Ν.Α:  Στην Πάτρα, έχω μείνει έκπληκτος με τη κομψότητα των νέων ζευγαριών, οι οποίοι είναι ντυμένοι απλά, όμορφα, μοντέρνα. Μ’  αρέσει κι εικόνα που βλέπω στο μαγαζί μου.

ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΙΤΑΣ ΠΑΤΡΑ NINO XIPOLITAS PATRA

8. Έχετε ζήσει τόσα πολλά και φυσικά, εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε κι’ άλλα δημιουργικά, επιτυχημένα χρόνια. Ποια είναι τα επόμενα όνειρα σας ;

Ν.Α.: Τα όνειρα μου… ο κόσμος μου! Θέλω να μπορώ πάντα να ονειρεύομαι, γεμάτος υγεία και δύναμη να ταξιδεύω σαν πολίτης της γης. ‘Ένα ακόμη όνειρο, να φτιάξω το κτήμα μου στα Αργυρά, γιατί εκεί θέλω να ζήσω χρόνια ήρεμα και δυνατά ¨ζουμερά¨.