Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με φόντο τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα γίνουν τον Μάιο.

Το μεγάλο ζήτημα του απασχολεί την τοπική οργάνωση της αντιπολίτευσης έχει να κάνει με το πρόσωπο που είναι να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας.
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμηνύσει προς τα γραφεία της Κουμουνδούρου ότι η επιλογή του προσώπου θα είναι κυρίως δική τους, επιλέγοντας ένα πρόσωπο μέσα από την Πάτρα, και όχι δεχόμενοι μία πρόταση εκ των άνω.

Το πρόσωπο που θεωρείται φαβορί μέχρι στιγμής είναι αυτό του Χρήστου Πατούχα της «Ανυπότακτης Πολιτείας», ο οποίος αν και προέρχεται από μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι και τόσο δημοφιλή, φέρεται να έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις.

Ωστόσο, σε επίπεδο ονοματολογίας  ακούγονται έντονα τα ονόματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Νίκου Κοντοέ, χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη έκπληξη.
Πληροφορίες, άλλωστε, από τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρουν το πρόσωπο του Πατρινού νομικού Διονύση Τεμπονέρα στο προσκήνιο, τονίζοντας ότι οι διαψεύσεις δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τον συνεργάτη του Αλέξη Μητρόπουλο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.