Η καθημερινή ενότητα μαγειρικής ¨Η μαμά μαγειρεύει¨ με την Πατρινή Μαρία Παπαγεωργίου, παρουσιάζει συνταγές για φοιτητές, για νέους μάγειρες και γι’ αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν και στα πιο δύσκολα. Με πολύ νόστιμες και οικονομικές εύγευστες προτάσεις.

                                      Σήμερα η σεφ προτείνει ¨Κοτόπιττα¨

Ακολουθήστε βήμα, βήμα τις συμβουλές για την εκτέλεση της συνταγής για να φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόπιττα. Αν είστε αρχάριοι, στείλετε τα μηνύματα σας στο evasilop@yahoo.gr για οποιαδήποτε απορία. Θα σας απαντά η εκλεκτή μαγείρισσα Μαρία Παπαγεωργίου. 

Χορηγός των συνταγών ¨Η μαμά μαγειρεύει¨, είναι η εταιρία ¨ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ¨

(Μπίτας Ε.Π.Ε. τηλ. Επικοινωνίας: 26940 71 498)

Θα μας βρείτε επίσης στο fan page ¨Η μαμά μαγειρεύει¨ του facebook

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΤΟΠΙΤΤΑ

Υλικά για την γέμιση

Κρέμα γάλακτος 

1 κοτόπουλο

4 κρεμμύδια φρέσκα

Κρεμμύδια ξερά

Μια κουταλιά του γλυκού αλάτι

Μια κουταλιά του γλυκού Πιπέρι

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

6 αυγά

300gm τυρί γκούντα


Υλικά για την ζύμη (για να ανοίξουμε 3 φύλλα)

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ)

1 φλιτζάνι καφέ ξύδι

1 φλιτζάνι καφέ λάδι

Μια κουταλιά του γλυκού αλάτι- πιπέρι

Νερό (όσο χρειαστεί)

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο :

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις μαγειρευτεί καλά, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αφού παγώσει λίγο, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2ο:

Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε τα 4 φρέσκα κρεμμύδια και τα ξερά μαζί, τα οποία έχουμε πρώτα καθαρίσει και ψιλοκόψει. Στο μείγμα μας, θα βάλουμε και 300gm τυρί γκούντα και θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί.

Βήμα 3ο:

Στην συνέχεια προσθέτουμε, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό για να τα βάλουμε και αυτά μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα 6 αυγά και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4ο:

Θα ανατρέξετε σε προηγούμενη συνταγή (η πίτσα της Μαρίας) για να μάθετε πως θα φτιάξετε το φύλλο. Ανοίξτε 3 φύλλα και απλώστε με λάδι ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

Βήμα 5ο:

Απλώστε το πρώτο φύλλο και τοποθετήστε μέσα σ’ αυτό την μισή γέμιση. Στρώστε επάνω από το μείγμα σας το δεύτερο φύλλο και συνεχίστε προσθέτοντας την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάστε την πίττα με το τρίτο και τελευταίο φύλλο. Κόψτε την σε παράλληλες γραμμές και αλείψτε την με λάδι.

Ψήνεται στους 200 βαθμούς περίπου για 25 με 30 λεπτά. Μπορείτε να τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα την πίττα και ένα δεν κολλήσει το μείγμα επάνω της και έχει ψηθεί το φύλλο, τότε η πίττα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

                                               Η μαμά σας εύχεται καλή όρεξη!