Το ντέρμπι των αιωνίων έδωσε έστω και μία μικρή ανάσα στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, σε μία περιόδο που όλα τα μαγαζιά βρίσκονται σε κλίμα ύφεσης.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έφερε κόσμο στα καφέ, στα καφενεία, στις ψησταριές και στις πιτσαρίες, αφού το παιχνίδι μεταδιδόταν ζωντανά από συνδρομητικό κανάλι, που πλέον λίγοι έχουμε στα σπίτια μας.

Ο κόσμος πήγε να παρακολουθήσει το ματς και τα καταστήματα σε περιοχές, όπως η Τριών Ναυάρχων, τα Ψηλαλώνια, αλλά και άλλα σημεία της Πάτρας γέμισαν από θαμώνες. Η μπάλα λειτούργησε για ακόμα μία φορά ευεργετικά για την εστίαση, σε ένα κλάδο που περνάει την δική του ύφεση, με τα περισσότερα μαγαζιά να κλείνουν τις καθημερινές κατά τις 11 με 12 το βράδυ, αφού δεν έχουν κόσμο.

Τα καφενεία, οι ψησταριές και οι πιτσαρίες περιμένουν την άνοιξη και το ανέβασμα της θερμοκρασίας για να βγάλουν τα τραπεζοκαθίσματα έξω στους πεζόδρομους και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ποντάρουν αρκετά και στο… Κύπελλο Ελλάδος. Πρόκειται για την διοργάνωση που βρίσκεται στην ημιτελική φάση και στην οποία παίρνουν μέρος οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

Οι αγώνες του Κυπέλλου θα μεταδοθούν και αυτοί από συνδρομητικό κανάλι και το γεγονός αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην εστίαση να ανεβάσει για κάποιες μέρες τον τζίρο της.