Με τον πιο εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό τρόπο έπεσε η αυλαία του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου ενώπιον χιλιάδων Πατρινών και επισκεπτών, που γέμισαν το Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Το Πατρινό Καρναβάλι πέρασε στην ιστορία κάνοντας θόρυβο και έδωσε  φέτος ένα από τα πιο γιορτινά και λαμπρά πρόσωπα αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς αποτελεί το πιο γερό αντίδοτο.



Η κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 έγινε από το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που απευθυνόμενος στους χιλιάδες καρναβαλιστές που γέμισαν τον μόλο της Αγίου Νικολάου τόνισε:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, επισκέπτες.

νέοι και νέες

Για μια ακόμη χρονιά με φαντασία, σάτιρα, ευρηματικότητα, ολοκληρώθηκαν πλήθος καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Η πόλη μας αποδεικνύει ότι δίκαια κατέχει την πρώτη θέση στη χώρα μας.

Ξεχωρίζουμε,  γιατί η πόλη μας, στην περίοδο του Καρναβαλιού έχει χιλιάδες καρναβαλιστές, μικρούς και μεγάλους που συμμετέχουν, γίνονται δημιουργοί, αυτοσαρκάζονται, σατιρίζουν, στέλνουν το μήνυμα ότι η ζωή δεν είναι τιμωρία, είναι χαρά.

Με μεράκι και υψηλή τέχνη κατασκευάζονται δεκάδες καρναβαλικά άρματα, στολές, μάσκες, καπέλα, στολίζεται η πόλη μας. Μέσα και από αυτόν τον τομέα, αποδεικνύεται ποιοί φτιάχνουν τα πάντα στον τόπο μας. Ποιοί είναι οι δημιουργοί, ποιοί είναι πραγματικό μεγαλείο. Χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά, να κατανοήσουμε ότι εκτός από δημιουργοί, οικοδόμοι των πάντων, μπορούμε και να κουμαντάρουμε, δεν έχουμε ανάγκη τα αφεντικά. Μόνο έτσι θα διώξει τα βάσανα από τη ζωή του ο λαός και θα ανθεί το χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Χαιρόμαστε που χιλιάδες φίλες και φίλοι επισκέπτονται την πόλη μας, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά για να ανταλλάξουμε ματιές, να απλώσουμε ο ένας χέρι στον άλλο, να ενώσουμε τις καρδιές μας, το μυαλό μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστούμε όλους όσοι έβαλαν πλάτη για την επιτυχία των καρναβαλικών εκδηλώσεων και είναι χιλιάδες, το σύνολο της πόλης μας.

Φίλες και φίλοι

Συνεχίζουμε στο δρόμο που γνωρίζουμε, του αγώνα, της δημιουργίας, της χαράς.

Το Καρναβάλι για το 2017 έληξε.

Καλή αρχή για το Καρναβάλι του 2018!

Με την πίστη ότι ο χώρος που βρισκόμαστε τώρα, η παραλιακή ζώνη θα είναι του πατραϊκού λαού και θα έχει ξεκινήσει η ανάπλαση».



Και ευθύς έδωσε το σύνθημα να καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.

Ο Καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά με ένα φαντασμαγορικό τρόπο στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την καταιγιστική ρίψη των πυροτεχνημάτων που έκαναν τη νύχτα μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετέδωσαν την απαραίτητη λάμψη, αλλά και υπηρέτησαν ιδανικά την αναγέννηση και τον ερχομό του νέου μέσα από τις στάχτες του παλιού, το μεγαλόπρεπο θέαμα γίνεται χαιρετισμός για τους απανταχού καρναβαλιστές και ταυτόχρονα ανανέωση του ραντεβού για του χρόνου.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Νίκος Χρυσοβιτσάνος στον χαιρετισμό του υπογράμμιζε:

«Η Πάτρα ένα μήνα τώρα ξεχύθηκε στους δρόμους, δημιούργησε, διασκέδασε και η νεολαία της χάρισε ζωντάνια σε όλη την πόλη και την Ελλάδα.  

Μπορεί να μας βάλανε να τραβάμε στη ζωή μας όλο και πιο γρήγορα κουπί, εμείς όμως προτάσσουμε το δικό μας Καρναβάλι.

Πλέουμε με πυξίδα τη δική μας γιορτή.

Με τη νεολαία μας στο προσκήνιο, γυρίζουμε την πλάτη σε ό,τι μας κρατά δέσμιους.

“Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις” και παραμένουμε ζωντανοί και διεκδικούμε τα δίκια μας!

Καλώ στο βήμα τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη»

Η τελετή λήξης, που παρουσίασαν η Νατάσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς, άρχισε με τους ρυθμικούς ήχους latin, samba, jazz, disco και τις μουσικές επιλογές από τους Αbba, τα τραγούδια «Copacabana», «Lavin’ La Vida Loca», «Sing Sing Sing», «El Cumbanchero» από την 35μελή Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς» και πριν το τελετουργικό της έναρξης το δημοφιλές τραγούδι «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» με παρόντες τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και εργαζόμενους του Καρναβαλικού Γραφείου, ανέβασε το καρναβαλικό θερμόμετρο.

Μετά την κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού ακολούθησε η συναυλία των Boney M, που εμφανίστηκαν στο κοινό μέσω καπνών.

Με την ανανεωμένη σύνθεσή του και την front woman της ένδοξης εποχής Maizie Williams το συγκρότημα των Boney M μας επιφύλαξε το τελευταίο απογειωτικό πάρτυ του Πατρινού Καρναβαλιού του 2017 παρουσιάζοντας τις μεγάλες του επιτυχίες που το καταξίωσαν στη συνείδηση του διεθνούς κοινού όπως «Daddy Cool», «Belfast», «Mo Baker» κ.α.

Ήταν το ιδανικό φινάλε της μεγάλης γιορτής, που επιφύλαξε πλήθος συγκινήσεων και εκπλήξεων, και η πιο ελπιδοφόρα έναρξη της επόμενης.

Το γλέντι συνεχίστηκε στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.