Μια ζεστή αποκριάτικη ατμόσφαιρα κυριάρχησε στην καρναβαλική γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών "ΜΕΡΙΜΝΑ" στην περιοχή του Γηροκομειού.

Οι Πολίτες Εν Δράσει σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία οργάνωσαν για δωδέκατη χρονιά το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά της Μέριμνας όπως τους το είχαν υποσχεθεί άλλωστε από πέρσι. Έτσι τα παιδιά της Μέριμνας μαζί με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου Αναστασία και Φωτεινή Βελλοπούλου, Αίγλη Θεοχάρους, Άρτεμις Κουτρούμπα, Βασίλη Νταλούκα, Γιώργο Καραβατά, Ειρήνη Τζόλα, Ιωάννα Ρόδη, Μαρία Μπιλίρη, Μαρκέλλα και Οδυσσέα Σταμίρη Σπηλιώτη, Νίκο Αναστασόπουλο, Χάρη Κουτρούμπα, Χριστιάννα Σπηλιώτη, Richelle Wagner από τον Καναδά και Emmer Tje από Ολλανδία μοιράστηκαν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα των ημερών με πολύ κέφι και χορό. Με ανιδιοτελή αγάπη, χαρά και μεγάλες αγκαλιές και βέβαια με την απαραίτητη αποκριάτικη αμφίεση και την προσφορά καρναβαλικών στοιχείων στα παιδιά δημιουργήθηκε μια αυθεντική καρναβαλική ατμόσφαιρα που όλοι το ευχαριστήθηκαν ενώ παράλληλα στα παιδιά προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά.

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα happening της ψυχοδραματίστριας Ζωής Ντότσικα και της animateur Φιλιώς Δερτιλή που ευγενικά προσφέρθηκαν για άλλη μια χρονιά να στηρίξουν το πάρτι για τα παιδιά της Μέριμνας με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς, τα παιχνίδια και τη δραματοποίηση. Η μουσικός ακορντεονίστρια Μαρία Κάνιστρα συμπλήρωσε τη μουσική επένδυση της δράσης με ζωντανή μουσική και οι σπουδάστριες λογοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Ειρήνη Ταταράκη και Μαρία Παγκράτη πρόσθεσαν την πινελιά τους με την εμπειρία των σχετικών σπουδών τους στη Σχολή Επαγγελμάτων Yγείας κ΄ Πρόνοιας.
Την πρωτοβουλία για το πάρτι και το συντονισμό της δράσης και φέτος είχε αναλάβει η Άρτεμις Διδάχου.

Με το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών "ΜΕΡΙΜΝΑ" οι Πολίτες Εν Δράσει και η ΚοινοΤοπία έχουν μια διαχρονική συνεργασία που δεν περιορίζεται μόνο στο καρναβάλι και την ψυχαγωγία των φίλων τους που φιλοξενούνται εκεί….