Για μια ακόμη φορά, οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές» των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων που είχε ποτέ ο τόπος στη διακυβέρνηση του, πήγαν περίπατο.

Όπως άλλωστε αναμενόταν, αυτές έδωσαν έναντι των δανειστών τη θέση τους εμφατικά σε μια ενδοτική λεωφόρο, που οδηγεί σε νέα, σκληρά, μέτρα που θα επιφέρουν ένα επιπλέον συντριπτικό πλήγμα στη  δοκιμαζόμενη κοινωνία, η οποία πληρώνει το δυσβάστακτο κόστος της ανικανότητας τους.

Κι όμως, η ανεκδιήγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει το θράσος και από πάνω να πανηγυρίζει, προσπαθώντας να ωραιοποιήσει την τραγική πραγματικότητα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι δεν έρχονται ακόμη πιο δραματικές μέρες.

Υιοθετώντας ασμένως αυτά που μέχρι πρότινος απέρριπταν μετά βδελυγμίας, οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συναίνεσαν στην προ - νομοθέτηση μέτρων που αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή των συντάξεων, καθώς και επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά. Και μάλιστα, χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από πέρυσι!

Κι επειδή διατυμπανίζουν ότι δεν θα ληφθούν μέτρα ούτε του ενός ευρώ, δεν έχουν παρά να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν από την κυβίστηση τους, η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά πολλών άλλων που ήδη έχουν κάνει μόνο και μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα της εξουσίας.

Η μείωση του αφορολόγητου συνιστά ή όχι επιβάρυνση τουλάχιστον 700 ευρώ ετησίως για εκαντοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους; Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που αφορά 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους, συνιστά ή όχι μείωση των συντάξεών τους, από 7% έως 30%; Θα υπάρξει ή όχι αύξηση  στο όριο απολύσεων των εργαζομένων από 5% σε 10% ;

 Κι εν τέλει, η διατήρηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ, την οποία αποδέχονται, συνιστά ή όχι ετήσια λιτότητα της τάξης των 6  με 7 δισ.  ευρώ; 

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους ψευδεπίγραφους πανηγυρισμούς και ας δώσουν σαφείς εξηγήσεις επ’ αυτών στον ελληνικό λαό, που εξαπάτησαν επανειλημμένως, αλλά δεν τρώει πια τον σανό τους  

Ωραία για όσες και όσους τους πίστεψαν ήταν τα ψεύτικα τους τα λόγια τα μεγάλα, αλλά αυτά τελείωσαν.

Οι εξαπατηθέντες πολίτες περιμένουν τώρα με ανυπομονησία να στηθούν οι κάλπες και με την ετυμηγορία τους να τους στείλουν από εκεί που ήλθαν, δίνοντας ξεκάθαρη εντολή στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει τον σημερινό κατήφορο και να ανορθώσει τη χώρα.