Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μία ακόμη χρονιά, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενημέρωση των συμπολιτών μας για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας τους, ώστε να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τους ειδικούς και τους επιστήμονες.

Ο απολογισμός για το 2016 είχε θετικό σήμα, όμως ήδη τα μηνύματα που λαμβάνει η Περιφέρεια από τους πολίτες και τους φορείς που συνεργάστηκαν για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, έχουν αύξοντα αριθμό ζήτησης για περισσότερες δράσεις.

Και αυτό κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πολλαπλασιάζοντας για φέτος τους τομείς που θα καλύψουν οι δράσεις που εντάσσονται στο ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας των Πολιτών της ΠΔΕ για το 2017.

Τίτλος του φετινού προγράμματος είναι «Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας ατομικής και συλλογικής υγείας-Τεχνικές παρέμβασης στην κοινότητα για την εξέλιξη του ατομικού και συλλογικού κοινωνικού επιπέδου. Συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το σχέδιο, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας και αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι στην Πάτρα, στην αίθουσα του Σώματος στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Κατά το 2016, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετείχε και σε πολλές διαφόρων φορέων. Σε αυτές ενημερώθηκαν χιλιάδες πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, κάθε ηλικίας, σε θέματα ιδίως, για το πώς μπορούν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα τόσο για ασθένειες όσο και για άλλα ζητήματα όπως είναι η οδική ασφάλεια, το bullying, η στήριξη των κοινωνικών ομάδων κ.α.

Για τη νέα χρονιά, το 2017, ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προάσπιση και προαγωγή της υγείας, προσυμπτωματικού ελέγχου, προληπτικής ιατρικής, ευαισθητοποίησης του κοινού, θέματα υγείας, πρόνοιας, στήριξη ευπαθών ομάδων κ.α.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλουμε να γίνει πρότυπο εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Θέλουμε τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας, ώστε η κοινωνία να είναι στο πλευρό μας. Για μία ακόμη χρονιά έχουμε εκπονήσει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο που καλύπτει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, των ζητημάτων Υγείας και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχουμε χαράξει μία ενιαία στρατηγική με στοχευμένες πολιτικές» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, θα κάνει έναν μικρό απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά το 2016, καθώς και θα αναφέρει τους φορείς που συμμετείχαν.

Τέλος, θα παρουσιάσει το νέο σχεδιασμό με δεκάδες δράσεις που έχει εκπονηθεί για τη νέα χρονιά, τους τομείς που θα εστιάσει η Περιφέρεια, καθώς και τις κύριες προτεραιότητες για το 2017.