Αν όλοι αυτοί οι χιλιάδες μικροί φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού που παρέλασαν την Κυριακή στην κορύφωση του καρναβαλιού των μικρών, σκόρπισαν το μήνυμα της χαράς αι της αισιοδοξίας, τότε κάποια άλλα παιδιά μοναδικά, ξεχωριστά και διαφορετικά, έδωσαν ένα ακόμα μεγαλύτερο μήνυμα.

Μιλάμε φυσικά για τα παιδιά εκείνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρέλασαν είτε με το καροτσάκι τους, είτε περπατώντας με αργά βήματα, στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής του Παιδικού Καρναβαλιού της Πάτρας.

Τα παιδιά ΑμεΑ παρέλασαν μαζί με τους συλλόγους, τα ιδρύματα και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που συμμετέχουν, περνώντας το μήνυμα της ζωής προς τα έξω και δείχνοντας στα υπόλοιπα παιδιά που έχουν την ίδια διαφορετικότητα με αυτούς, ότι δεν πρέπει να αποκλείουν τους εαυτούς τους από καμία γιορτή.

Χάρηκαν μάλιστα την συμμετοχή τους και διασκέδασαν, ντυμένοι με τις στολές τους. Έδειξαν έτσι ότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι μία γιορτή στην οποία όλοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής και ότι σε αυτή την γιορτή δεν χωράνε κοινωνικοί αποκλεισμοί. Και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο μήνυμα από όλα που άφησε ο απόηχος του Παιδικού Καρναβαλιού της Πάτρας.