Άλυτο παραμένει το θέμα της δημιουργίας ενός σταθμού για τα αδέσποτα ζώα, ένας χώρος όπου όλα αυτά τα ζωντανά που υπάρχουν στους δρόμους της Πάτρας, στο κέντρο και στις συνοικίες της, θα έβρισκαν στοργή, αγάπη και περίθαλψη.

Οι φιλόζωοι δείχνουν αποφασισμένοι να πιέσουν την δημοτική αρχή για την επίλυση του ζητήματος, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος συνεχίζει την αναζήτηση ενός χώρου που να είναι κατάλληλος για την δημιουργία του σταθμού μέριμνας και φροντίδας ζώων.

Στο μεταξύ οι εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων που τρέχουν για να περισώσουν την κατάσταση και να βοηθήσουν όσα περισσότερα οικόσιτα μπορούν, τονίζουν ότι η κατάσταση πλέον είναι δραματική, αφού τα περιστατικά με τα άτυχα ζώα που τραυματίζονται ή ακόμα και κακοποιούνται από ασυνείδητους, αυξάνονται συνεχώς.

Προχωρούν έτσι σε μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της Μαιζώνος, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, ζητώντας την συμμετοχή ακόμα περισσότερων φιλόζωων, ώστε να ακουστεί η φωνή τους.

Στην πρόσκληση αναφέρουν, μάλιστα, μεταξύ άλλων: «Τα αδέσποτα έχουν καταρρεύσει. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάθε μέρα κοροϊδεύουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εθελοντών που έχουν γονατίσει με τα αμέτρητα περιστατικά».

Τονίζουν μάλιστα ότι θα προχωρήσουν σε εξώδικο προς το τέλος του μήνα κάνοντας μήνυση στους υπευθύνους του Δήμου για την κατάσταση που υπάρχει με τα αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη από υπεράσπιση, στοργή και προστασία, όχι μόνο από τους εθελοντές, αλλά κυρίως από την πολιτεία.