Στο 100% της πληρότητας τους αναμένεται να φτάσουν τα ξενοδοχεία της Πάτρας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι κρατήσεις ήδη έχουν φτάσει το 95% και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες που μεσολαβούν μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς να κλείσουν όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Πάτρας.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Πάτρας, Ηλία Μεντζελόπουλο, 2.000 επισκέπτες θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της πόλης για να απολαύσουν το διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, τις παρελάσεις που θα γίνουν και να γευτούν το άρωμα της μεγάλης αυτής γιορτής.

«Η πληρότητα των ξενοδοχείων θα φτάσει το 100% το Σαββατοκύριακο, κάτι που ήταν αναμενόμενο και το περιμέναμε όλοι» τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Το δυσάρεστο όμως για τον κλάδο μας είναι ότι όλες οι κρατήσεις αφορούν το Σαββατοκύριακο, δηλαδή, οι επισκέπτες θα διανυκτερεύσουν για μία ή δύο νύχτες το περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την νύχτα της Παρασκευής, δύσκολα θα βρει κανείς κάποια κράτηση, όλοι θα έρθουν το Σαββατοκύριακο».


Επισκέπτες της... μιας ημέρας!

Το φαινόμενο, δηλαδή, της συρρίκνωσης του διαστήματος που θα μείνουν οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, συνεχίζεται και φέτος.

Παλιότερα οι επισκέπτες έρχονταν στην Πάτρα από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας του καρναβαλιού, κάτι που φυσικά είχε και ένα θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στους ξενοδόχους, αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία.

«Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν… Δεν υπάρχουν» τονίζει σχετικά ο κ. Μεντζελόπουλος. Τουλάχιστον ο αριθμός των επισκεπτών το Σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται στο περσινό επίπεδο, δεν θα υπάρξει μείωση και τα ξενοδοχεία θα είναι κλεισμένα.


Οι τιμές των δωματίων για το Σ.Κ.

Πάντως, όσοι θέλουν κλείσουν δωμάτιο την τελευταία εβδομάδα μπορούν εύκολα να βρουν στα ξενοδοχεία γύρω από την Πάτρα, εκεί όπου η πληρότητα μέχρι ώρας κυμαίνεται περίπου στο 60% με 70%.

Όσο για τις τιμές των ξενοδοχείων το διήμερο του καρναβαλιού; Το δίκλινο ξεκινά από τα 70 ευρώ με πρωινό και φτάνει τα 150, ανάλογα με την κάθε ξενοδοχειακή μονάδα.