Η παρέλαση του καρναβαλιού των μικρών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, γέμισε με χρώματα και φαντασία τους δρόμους της Πάτρας.

Τα χαμόγελα των παιδιών και ο χορός των μεγαλυτέρων, έδωσαν μία καλή πρώτη γεύση από το τι θα δούμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις δύο μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όμως και η παρέλαση του καρναβαλιού των μικρών αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό γεγονός για την Πάτρα που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ελπίδα και την αισιοδοξία που έχει μέσα της αυτή η ξέφρενη γιορτή.

Γιατί όπου υπάρχουν παιδιά, όπου υπάρχουν παιδικές φωνούλες και χαμόγελα, υπάρχει και ελπίδα, υπάρχει και αύριο. Και αυτό το αύριο του Πατρινού Καρναβαλιού φάνηκε μέσα από αυτή την παρέλαση των μικρών με χιλιάδες καρναβαλιστές να παρελαύνουν, με φόντο τον γκρίζο και συννεφιασμένο ουρανό.

Τίποτα όμως δεν πτόησε την ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού και οι καρναβαλιστές που πήραν μέρος στην γιορτή έδωσαν ένα άλλο χρώμα και μία άλλη ζωντάνια στην πόλη, σε ένα ηφαίστειο χαράς και κεφιού.

Ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Σαρηγιάννη ήταν εκεί και αποτύπωσε με χιλιάδες φωτογραφικά κλικ την χρωματιστή αυτή καρναβαλική λάβα που κυριάρχησε στο κέντρο της Πάτρας και παρέσυρε τα πάντα στην δίνη της.