H Kίνηση Yπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών Πάτρας στέκεται αλληλέγγυα στον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη ο οποίος δικάζεται για «παράβαση καθήκοντος».

Η μήνυση έγινε από τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη δώσει στο ναζιστικό κόμμα δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο το 2015.

Ο Κ. Πελετίδης δικάζεται γιατί δεν έδωσε βήμα στους φασίστες της Χ.Α. για να ποτίζουν ανενόχλητοι με το δηλητήριο του μίσους κατά των αδυνάτων, των μεταναστών και των προσφύγων και των παιδιών τους, το λαό της Πάτρας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στη Χ.Α στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Πρόσφατα άλλωστε, γίναμε όλοι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Την ώρα επίσης που ο δήμαρχος κάθεται στο εδώλιο χυδαίες προκλήσεις και πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο Εφετείο Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι χρυσαυγίτες στο ακροατήριο φώναζαν το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», έβριζαν και τραμπούκιζαν, ενώ δεν δίστασαν να προσβάλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, τον οποίο δολοφόνησε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Χρέος όλων μας να σταματήσουμε τη Χρυσή Αυγή.

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες εις βάρος του Κ. Πελετίδη.

Στις 23 Φλεβάρη είμαστε όλοι στο πλευρό του δημάρχου Πελετίδη.