Σε ένα ανταγωνιστικό διεθνώς περιβάλλον, όπου η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων εφαρμόζονται παντού, είναι αυτονόητο ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή επιμόρφωση των στελεχών του, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται  στις σύγχρονες προκλήσεις. Ιδιαιτέρα σήμερα, υπό την σκιά ενός αβέβαιου μέλλοντος λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η δημιουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρακολούθηση του προγράμματος της, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου στην Πάτρα και στην οποία είχα την ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχω, αποτέλεσε για μένα μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και επιμορφωτική εμπειρία.

Τόσο η προσεκτικά επιλεγμένη θεματολογία που αφορούσε καίρια ζητήματα της πολιτικής ατζέντας όσο και οι εξαιρετικοί καθηγητές, καθένας τους εξόχως διακεκριμένος στην επιστήμη του, ομολογώ ότι μου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Εκτός βεβαίως από τον προφανή ρόλο της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, που δεν είναι άλλος από την επιμόρφωση των στελεχών της, είναι σαφές ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνεται και ένα επιπλέον απτό δείγμα γραφής για το μοντέλο λειτουργίας που θέλει να προσδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ότι ο ίδιος επιθυμεί να ηγείται ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα με καταρτισμένα στελέχη τα οποία είναι σε θέση να αφουγκράζονται και να εκφράζουν την κοινωνία. Χωρίς διχαστικούς λόγους και ανεδαφικά συνθήματα, που άλλωστε  σήμερα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της χώρας. Αλλά με ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που να εστιάζει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα, μέσα από τη βαθιά και ουσιαστική γνώση των υφιστάμενων πολιτικών και οικονομικών δεδομένων.

Και βεβαίως όταν ως εν δυνάμει πρωθυπουργός επιδιώκεις με όλες σου τις δυνάμεις να αλλάξεις την Ελλάδα, να την μετασχηματίσεις σε μια χώρα σύγχρονη, δυνατή και περήφανη και οι πολίτες της να έχουν καλύτερη  ζωή, δεν μπορεί παρά αυτή η αλλαγή να περνάει πρώτα από τα στελεχιακό δυναμικό της παράταξης σου.