Το σπίτι του στο Κολωνάκι άνοιξε ο Κώστας Ζουράρις, στην εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» και μεταξύ άλλων, έπαιξε πιάνο, μίλησε για την ηλικία του, τη δήλωση του για την ελληνική γλώσσα και τα νησιά που προκάλεσε αντιδράσεις, τη μητέρα του, την κόρη του αλλά και για το ταλέντο του να λέει το φλιτζάνι!

Ο υφυπουργός Παιδείας αποκάλυψε την ηλικία του λέγοντας: «Έχω γεννηθεί 11 Ιουνίου του 1940. Νιώθω 76 ετών και 7 μηνών. Τα οστά μου πονούν παντού».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ξυπνάει το πρωί γύρω στις 8, αναλόγως τι ώρα έχει κοιμηθεί το βράδυ και αναλόγως τι έχει διαβάσει ενώ είπε ότι «Δεν πολυδιαβάζει Θουκυδίδη γιατί τον ξέρει απέξω».

Ερωτηθείς γιατί χρησιμοποιεί εξεζητημένες λέξεις στο λόγο του στη Βουλή κι αν το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού, απαντά: «Εντελώς!».

«Η βάση μου είναι η Θεσσαλονίκη. Παίζω πιάνο, δεν έχω facebook και ανήκω στους ημιαναλφαβήτους, ή τους νεοαναλφαβήτους και δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω» σημείωσε.

Για τη δήλωση που είχε κάνει ότι καλύτερα να χάσουμε μερικά νησιά παρά τη γλώσσα μας, επεσήμανε: «Το είδαμε. Όσοι πληθυσμοί ελληνικοί, τα τελευταία 3.000 χρόνια, οπουδήποτε υπήρχε ελληνισμός, έχασε τη γλώσσα του, σε δυο τρεις γενιές, έχασε και τη συνείδηση της ταυτότητάς του. Θεωρώ τη δήλωση εξαιρετικά ευφυή».

Με θαυμασμό μίλησε για τη μητέρα του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν τόσο ωραία που λιποθυμούσες όταν την έβλεπες» όσο για την κόρη του είπε: «Νιώθω ένοχος και μου εμπνέει φόβο, αν και έγινα παππούς τώρα».

Τέλος, παραδέχτηκε: «Έλεγα τρομερό φλιτζάνι αλλά όχι πια, έχω χρόνια να το κάνω».

Δείτε το βίντεο:


Κώστας Ζουράρις: Το εκπληκτικό διαμέρισμα στο Κολωνάκι