Ακατανόητην θεωρούμεν την άνευ προηγουμένου καθημερινήν και πολύωρην και πλήρους οθόνης προβολήν των τούρκων αξιωματικών που επεχείρησαν για μίαν ακόμα φοράν την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας των Ιμίων. Δεν ημπορούμεν να εννοήσομεν, γιατί τους έγινε τόσον κολοσσιαία και παγκόσμια προβολή εκ μέρους των Ελληνικών Τηλεοράσεων; Προέβησαν σε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ελληνικών χωρικών υδάτων, και ανέβασαν στο διαδίκτυον την παρανομίαν τους!

• Γιατί εμείς ήλθαμεν επίκουροι και προβάλλομεν συνεχώς το στιγμιότυπον αυτόν;;
• Γιατί γινόμεθα διαπρύσσιοι προπαγανδιστές των τουρκικών ιταμών απαιτήσεων και εκφάνσεων;
• Δεν είναι προσβλητικόν για τον Έλληνα να βλέπει τους τούρκους αξιωματικούς να επαίρονται ότι τα Ίμια είναι δικά τους και να ευρίσκονται εγγύς αυτών εν παρανομία;

Οι υπεύθυνοι αναβάσεως αυτών των εικόνων στις Ελληνικές Τηλεοράσεις, σε τι αποβλέπουν;; Στην προβολήν ειδήσεως;; Δεν είναι είδηση η φωτογραφία των τούρκων ούτε εγγύς των Ιμίων, ούτε στην παραλίαν της Αλικαρνασσού. Ήταν αδάπανη προβολή και επίρρωση των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων. Ήταν είδηση για τα δικά τους ΜΜΕ, όχι για τα δικά μας. Αν αναφερόταν ως είδηση, ότι οι τούρκοι προέβησαν σε ανέκφραστην προσβλητικήν πράξη κατά της Ελλάδος, πλησιάσαντες τα Ίμια, χωρίς καμμίαν εικόνα, δεν θα ήταν μία πλήρης είδηση, έστω και απόλυτα λυπηρή για εμάς;; Παγκόσμιον εφαλτήριον προβολής των τούρκων μοιάζει να γινόμεθα με ανάλογες κινήσεις. 

Γιατί δεν μας έδειξαν τα Ελληνικά ΜΜΕ, τους Κυβερνήτες και τους Αξιωματικούς των δύο Ελληνικών κανονιοφόρων, οι οποίοι νυχθημερόν περιοδεύουν εκεί και προστατεύουν τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα;

Πως λέγονται οι άξιοι αυτοί Κυβερνήτες των συγκεκριμένων κανονιοφόρων; Δεν το γνωρίζομεν!! Μάθαμεν όμως δυστυχώς όλοι οι Έλληνες και η υφήλιος, πως λέγεται ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ που προέβη στην προκλητικήν πράξη κατά της Ελλάδος!

Αν οι ίδιοι και οι εφημερίδες τους προβάλουν τις φάτσες τους, γιατί εμείς να ερχόμεθα αρωγοί σ’ αυτό το επικοινωνιακόν παιγνίδι; Ανάλογος προβολή γίνεται εκ μέρους μας και στον τούρκον πρόεδρον. Είπε π.χ. την άνευ περιεχομένου και ουσίας φράση. «Τα σύνορα της καρδιάς μας φτάνουν μέχρι την Θεσσαλονίκην και ακόμα πέρα». Και εμείς αυτήν την φράση την αναπαρηγάγαμεν κατά εκατομμύρια φορές από Τηλεοράσως, Ραδιοφώνου, Εφημερίδων, επί πολλάς ημέρας!!
Ο δικός μας Υπουργός Εξωτερικών, μετά λίγες ημέρες είπε ότι «τα σύνορα της καρδιάς μας φτάνουν μέχρι την Ινδίαν»! Το επανέλαβαν αυτό τα Ελληνικά ΜΜΕ;; ΟΧΙ. Και ακόμη περισσότερον. Το επανέλαβαν τα τουρκικά ΜΜΕ, Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, Τηλεοράσεις;;; Ούτε σαν σκέψη!!! Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν προβολήν των Ελλήνων.

Οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν σε επίσημη σύσκεψη, τον «αρχηγόν του ψευδοκράτους της Κύπρου» και φωτογραφιζόταν «αγκάς άλεν» με αυτόν και με έπαρση, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ!! Πρόκειται για στυγνήν «occupacio bellica» στην Κύπρον, επι 43 χρόνια! Και εμείς τους προβάλλομεν ως να ήταν ήρωες!
Δεν έπρεπε ανάλογες εικόνες όπως και αυτές του σφαγιασμού ανθρώπων από τους τζιχαντιστές, να προβάλλονται. Δεν είναι καθόλου επαγωγικές. Γιατί να πληγώνονται οι καρδιές του Ελληνικού Τηλεθεάμωνος κοινού;