Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στην προσπάθειά του να θεραπεύσει ερευνητικά όχι μόνο το αρχαίο θέατρο (στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση από την ίδρυσή του) αλλά και το νεοελληνικό θέατρο, καθώς και τον νεοελληνικό κινηματογράφο, απέκτησε τρία νέα αρχεία και πρόκειται να προχωρήσει σύντομα στην ψηφιοποίησή τους:

(α) Το αρχείο του σκηνογράφου και ζωγράφου Σάββα Χαρατσίδη (1925−1994). Ο Χαρατσίδης υπήρξε μαθητής, μεταξύ άλλων, του Γ. Τσαρούχη και έκανε τα σκηνικά για πολλές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου αλλά και του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν.

(β) Το αρχείο του σημαντικού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη του κινηματογράφου Αλέκου Σακελλάριου (1913−1991). Ο Αλ. Σακελλάριος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1935 και έγραψε έκτοτε πολλά και πολύ γνωστά θεατρικά έργα, επιθεωρήσεις, οπερέττες αλλά και στίχους για πάνω από 2.000 τραγούδια, ενώ μεταπολεμικά γύρισε ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης πολλές από τις πιο γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου Το αρχείο του περιλαμβάνει πάνω από 150 ανέκδοτα θεατρικά έργα.

(γ) Το αρχείο του γνωστού θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη (1907−1988). Ο Λιδωρίκης σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος, κριτικός και χρονογράφος με αθηναϊκές εφημερίδες, αλλά και με τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Ως δημοσιογράφος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, κυρίως στο χώρο των συνεντεύξεων, επιτυγχάνοντας να συνομιλήσει με πολλές μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος και της τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Έζησε πολλά χρόνια στις Η.Π.Α. και από το 1945 ως το 1959 εργάστηκε στην κινηματογραφική εταιρεία Twentieth Century Fox. Έγραψε θεατρικά μονόπρακτα, διηγήματα, μυθιστορήματα και μια ποιητική συλλογή. Το 1940 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου.