Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην μπορείτε να περάσετε καλά μόνο και μόνο επειδή είναι 14 Φεβρουαρίου. 

Αν είστε διαζευγμένες, μόνες ή χήρες, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αισθάνεστε λίγο περισσότερο σαν να επιβιώνετε. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορείτε να περάσετε καλά μόνο και μόνο επειδή είναι 14 Φεβρουαρίου. Εδώ είναι οι καλύτερες ιδέες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τις ανύπαντρες γυναίκες, τις διαζευγμένες και τις χήρες, είτε την περάσετε μόνες ή με τις καλύτερες φίλες σας.

14 ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

1. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Σωστά. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για κάτι το ιδιαίτερο. Το αξίζετε!

2. Σχέδιο Α (μη ρομαντική) απόδραση

Πάρτε τα κορίτσια και πηγαίνετε ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο. Μείνετε σε ένα όμορφο ξενοδοχείο, κάντε ηλιοθεραπεία σε μια παραλία, δείτε μια συναυλία, επισκεφθείτε ένα οινοποιείο – καταλαβαίνετε την ιδέα.

3. Βάλτε μια τάξη

Μαγειρέψτε, τακτοποιείστε τα κεραμικά σας, τα λουλούδια, τις φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο.

4. Προγραμματίστε μια ημέρα spa

Εάν χρειάζεστε μια δικαιολογία για ένα ξεφάντωμα περιποίησης όλη την ημέρα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία.

5. Βγείτε έξω με τα κορίτσια

Είναι αλήθεια αυτό που λένε: Τα κορίτσια έχουν περισσότερη πλάκα. Ακόμα και όταν είστε σε μια σχέση, η έξοδος την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τις φίλες σας είναι απλά μια καλή ιδέα. Κάντε τις κρατήσεις σας σε ένα καλό εστιατόριο και καλή διασκέδαση, επίσης μπορείτε να τραγουδήσετε καραόκε σε ένα μπαρ – που δεν επιτρέπονται αγόρια!

6. … ή καλέστε τα σπίτι

Κάντε ένα πάρτι γυναικών! Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, πιείτε κοκτέιλ, χορέψτε ή δείτε μια ταινία (είτε πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία ή μια ταινία τρόμου).

7. Κανονίστε «ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο»

Μερικές από τις καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που περιγράφονται μέσα σε μια καλή ιστορία. Αγαπάμε την ιδέα ενός «ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο», το οποίο πολλά βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να κάνουν για τις 14 Φεβρουαρίου. Σίγουρα, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μυστηριώδες μυθιστόρημα online, αλλά πόσο cool θα ήταν να τυλίξετε το αγαπημένο βιβλίο και να το ανταλλάξετε με τους φίλους σας;

8. Βγείτε με τα παιδιά

Εάν είστε διαζευγμένη με παιδιά, μπορείτε να τους δείξετε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο για την ρομαντική αγάπη. Ψήστε μπισκότα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαζί και χαρίστε τα στους φίλους και την οικογένειά σας, πηγαίνετε για μπόουλινγκ, δείτε μια ταινία, επισκεφθείτε ένα μουσείο ή να κάνετε ό, τι σας αρέσει να κάνετε ως οικογένεια.

9. Προσφερθείτε για babysitting

Αν δεν έχετε παιδιά ή σχέδια, μπορείτε να προσφέρετε, σε φίλους ή αδέλφια, την επίβλεψη των δικών τους παιδιών, ενώ αυτοί θα πάνε έξω για μια (πιθανώς πολυπόθητη) νύχτα με τον σύζυγο.

Embed from Getty Images

10. Θυμηθείτε την τέχνη σας

Δεν το έχετε ακούσει; Το πλέξιμο είναι και πάλι της μόδας! Υπάρχουν τόσες πολλές χαριτωμένες ιδέες και η εργασία με τα χέρια σας είναι αναζωογονητική.

11. Εθελοντισμός

Εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι θέλετε να μεταδώσετε την αγάπη; Φροντίστε για την διανομή τροφίμων, γευμάτων ή εργαστείτε σε ένα καταφύγιο ζώων.

12. Κάντε μια δωρεά

Μία μέρα των καρδιών, υποστηρίξτε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή οργανισμό που σας αρέσει και αγαπάτε, είτε πρόκειται για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Νοσοκομείο Παίδων ή την εκκλησία σας.

13.Μείνετε δραστήρια

Οι μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν κάθε είδους σωματική δραστηριότητα σας κάνει να είστε ευτυχισμένη και με καλή υγεία. Κάντε γιόγκα, πηγαίνετε βόλτα με το ποδήλατό σας ή εγγραφείτε για έναν μαραθώνιο.

14. Ή, μήπως απολύτως τίποτα

Μπορεί να είναι μια χαρά το να μην έχετε να πάτε πουθενά και να δείτε κανένα. Απολαύστε όλη αυτή τη μέρα μόνη (ειδικά εάν ο πρώην σας έχει τα παιδιά). Κάντε ένα μπάνιο, διαβάστε ένα βιβλίο, παραγγείλετε φαγητό, και χαρείτε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές.