«Σπείρα» που φέρεται να έκανε απάτες, υποσχόμενη ότι θα τακτοποιήσει λογαριασμούς και χρέη, σε ανυποψίαστους πολίτες που προσέγγιζε εξαρθρώθηκε στην Πάτρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patrasevents.gr.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες άνδρες της Αστυνομίας έκαναν έφοδο την Τετάρτη σε γραφείο Πατρινού δικηγόρου, έξω από το κέντρο της Πάτρας, μετά από καταγγελίες που έγιναν από θύματα της φερόμενης εγκληματικής «σπείρας».

Ο δικηγόρος που τα τελευταία χρόνια είχε νομική δραστηριότητα εκτός της Πάτρας, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της όλης οργάνωσης που αποτελείται από τουλάχιστον έξι μέλη, Έλληνες και Αλβανούς.

Τα μέλη της φερόμενης σπείρας υπόσχονταν σε πολίτες την τακτοποίηση των δανείων που είχαν σε τράπεζες, παίρνοντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν πάρει το ποσό των 700 ευρώ από δανειολήπτη για να του «σβήσουν» δάνειο της τάξεως των 20.000 ευρώ, ενώ παρόμοιες "εξυπηρετήσεις" φέρεται να είχαν κάνει σε δεκάδες άλλους πολίτες που είχαν οφειλές, είτε σε τράπεζες, είτε ακόμα και σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Τίποτα όμως δεν τακτοποιούσαν και τα χρέη παρέμεναν στους πολίτες. Η δράση της σπείρας φαίνεται ότι είχε εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, αφού οι καταγγελίες που είχαν γίνει στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. προτού κάνει την έφοδο στο γραφείο του δικηγόρου, ήταν πολλές και προέρχονταν από διάφορα μέρη.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, στην έφοδο που έγινε, βρήκαν τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τις καταγγελίες, ενώ οι έρευνες για το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην οργάνωση συνεχίζονται.

Να σημειωθεί ότι από τον δικηγόρο είχε αφαιρεθεί παλιότερα η άδεια άσκησης του νομικού επαγγέλματος, προφανώς για άλλες υποθέσεις που είχε εμπλακεί.