Η Λένι Φρέντρικσον είναι 18 ετών και διανύει την τελευταία της χρονιά στο Norman High School, επίσης διανύει και την τελευταία της χρονιά στην ομάδα μπάσκετ κοριτσιών.

Η Λένι Φρέντρικσον πάσχει από αυτισμό και το βράδυ της Παρασκευής (03/02) δε θα το ξεχάσει ποτέ στη ζωή της.

Στο ματς με Με το Norman North High School και περίπου ένα λεπτό για τη λήξη η coach Νηλ της έδωσε εντολή να μπει στο παρκέ να αγωνιστεί υποκύπτοντας στην εντολή του κόσμου στην εξέδρα που φώναζε «Θέλουμε τη Λένι, θέλουμε τη Λένι...».

Άλλη μία φορά είχε αγωνιστεί και είχε τελειώσει με 0/8 προσπάθειες. Αυτή τη φορά τα πάντα ήταν διαφορετικά.

Αρχικά μπερδεύτηκε και κινήθηκε στην άλλη μπασκέτα, ωστόσο με τη βοήθεια συμπαίκτριάς της πήγε στο σημείο όπου σούταρε στις προπονήσεις των δύο τελευταίων ημερών και με την τρίτη προσπάθεια ευστόχησε.

Η χαρά της δε μπορεί να αποτυπωθεί με λέξεις. Συμπαίκτριες, αντίπαλες, διαιτητές και φυσικά ο κόσμος πανηγύρισε έξαλλα μαζί της. Το βίντεο με το καλάθι της είχε 10.000 views σε 12 ώρες.

«Μπήκε στα αποδυτήρια κλαίγοντας, Όλοι στην ομάδα έκλαιγαν, Αυτό είναι ο αθλητισμός. Ήταν η τέλεια στιγμή. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Λατρεύει το μπάσκετ και δε χάνει προπόνηση» ήταν τα λόγια της προπονήτριας Μάικλ Νηλ.

Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε περισσότερα…