Οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές από την Apple καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone και η τεχνολογική κοινότητα αναμένει κάτι εξαιρετικό από την εταιρεία με σήμα το μήλο.

Το iPhone 8 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται, θα είναι μια επετειακή συσκευή και η εταιρεία εδώ και χρόνια δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις.

Τα περσινά iPhone 7 και 7 Plus ήταν σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων τηλεφώνων του 2016, σημειώνει το έγκυρο τεχνολογικό site CNET, παρατηρώντας όμως ότι αν και διέθεταν υψηλές επιδόσεις, μεγάλη χωρητικότητα, αντοχή στο νεκρό και εξαιρετικές κάμερες (ειδικά το 7 Plus), σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούσαν την υπόσχεση του CEO της εταιρείας, Tim Cook, ότι θα προσφέρουν «πράγματα που δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά».

Αντί για ένα «επαναστατικό άλμα» προς τα εμπρός, στην καλύτερη ήταν μια «σταδιακή αναβάθμιση», σημειώνει το site, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην απουσία θύρας ακουστικών, κάτι που προκαλεί προβλήματα σε ορισμένους χρήστες.

Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα, να τροφοδοτηθεί ευρέως ένα αίσθημα ότι η Apple κρύβει τις πιο εντυπωσιακές καινοτομίες σε hardware και software για την επερχόμενη επέτειο των 10 χρόνων. Άλλωστε, «δεν ήταν πολύ καιρό πριν που μπορούσαμε να βασιστούμε στο νεότερο iPhone για να ενθουσιαστούμε με τις καινοτομίες που ξεπερνούσαν κάθε φραγμό», σημειώνεται στο άρθρο του CNET.

Ορισμένες πρώιμες φήμες θέλουν το iPhone 8 να προσφέρει μια ιστορική αναδρομή 10 χρόνων πίσω, μια τομή που θα επαναπροσδιορίζει για μια ακόμη φορά τι μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο. Η νεότερη συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2017, στις αρχές του Σεπτέμβρη εάν η Apple ακολουθήσει το συνήθη προγραμματισμό της.

Εν αναμονή της στιγμής αυτής, το CNET παρουσιάζει όσες φήμες έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για το τελευταίο iPhone…

Τα χαρακτηριστικά που αναμένονται:

Επεξεργαστής νέας γενιάς της Apple (ενδεχομένως ο A10X ή ο A11)
Σώμα από γυαλί ή κεραμικής κατασκευής
Μεγαλύτερη οθόνη ή οθόνη «απ' άκρη σ' άκρη»
Ασύρματη φόρτιση
Εικονικό home button (ή ακόμη και καθόλου home button)
Ενισχυμένη προστασία από νερό
Κάμερα διπλού φακού με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας
Υποστήριξη για το Apple Pencil
Σκάνερ ίριδας σαν εναλλακτική για το Touch ID
Η φημολογία για το όνομα

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του ονόματος της συσκευής. Το CNET ποντάρει ότι αυτή τη φορά η Apple θα παραλείψει την «ενδιάμεση» συσκευή μεταξύ δύο γενεών με την κατάληξη «S» στην ονομασία (δηλαδή το 7S) και θ α πάει απευθείας σε μια ιδιαίτερη αναβάθμιση, ενδεχομένως με την ονομασία iPhone 8. Ωστόσο δεν αποκλείονται εκπλήξεις όπως μια ονομασία iPhone X στην παράδοση του Mac OS X (δηλαδή στη λατινική αρίθμηση 10).