Η Λόλα Μπλάου έρχεται στην Πάτρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 6 Φεβρουαρίου στις 21:00. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Απόψε Λόλα Μπλάου του Γκέορκ Κράισλερ, με την ηθοποιό Κατερίνα Γιαμαλή σε σκηνοθεσία Michael Seibel. 

Είναι η ιστορία της Βιεννέζας αλλά με εβραϊκή καταγωγή τραγουδίστριας Λόλα Μπλάου, η οποία το 1938, προτού ακόμα ξεκινήσει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στο Θέατρο του Λιντς, αναγκάζεται να διαφύγει από τους Ναζί και να ζητήσει καταφύγιο στην Ελβετία.

 Εκεί, συνεργάζεται με επιθεωρησιακά θέατρα, μέχρι που τελικά καταφέρνει να μεταναστεύσει στην Αμερική. Με τον ερχομό της στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζεται ως μία μεγάλη Show-woman και κάνει καριέρα ως σύμβολο του σεξ. Μετά από ένα τηλεφώνημα του παλιού νεανικού της έρωτα Leo αποφασίζει να επιστρέψει στη Βιέννη.  Οι προσδοκίες της όμως διαψεύδονται και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι , μετά τον πόλεμο δεν έχουν αλλάξει …

Η σκηνοθετική προσέγγιση συνδέει το περιεχόμενο του θεατρικού έργου με τα κοινωνικά δεδομένα του κόσμου μας σήμερα, ενός κόσμου, στον οποίο και πάλι υπάρχουν άνθρωποι θύματα της προσφυγιάς που πρέπει να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Και πάλι οι ίδιοι λόγοι υπαγορεύουν σήμερα αυτές τις καταστάσεις όπως και τότε. Πόλεμοι και διωγμοί εξαιτίας διαφορετικών αντιλήψεων και θεωρήσεων για τη ζωή, τη  θρησκεία και τον πολιτισμό.  

Η Λόλα Μπλάου στέκεται αμήχανα αδύναμη τόσο μπροστά στον αντισημιτισμό  όσο και απέναντι στην δική της Εβραϊκή καταγωγή. Είναι αδύναμη μπροστά στους ισχυρογνώμονες και αδιάλλακτους Ελβετούς, μαίνεται αδύναμα εναντίον της καριέρας της ως σύμβολο του σεξ στην Αμερική και στο τέλος είναι αδύναμη απέναντι στη αυστριακή κοινωνία, η οποία φαίνεται να είναι παγιδευμένη σε ένα αιώνιο χθες. Στην ουσία δεν θέλει τίποτα, παρά μόνο να χορέψει και να τραγουδήσει λίγο και να προσφέρει στο κοινό της χαρούμενες στιγμές. Πρέπει να καταλάβει όμως ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα η κατοχύρωση μίας ταπεινής μόνο θέσης στον ήλιο. Κάθε άνθρωπος πρέπει πάνω από όλα να προσπαθεί τόσο για τον ίδιο όσο και τους συνανθρώπους του να απομακρύνει και να καταρρίπτει όλα εκείνα τα εμπόδια που κρύβουν τον ήλιο. Georg Kreisler


Συντελεστές:

Μιούζικαλ για μία ηθοποιό του Γκέρκ Κράισλερ

Μετάφραση κειμένου: Κοραλία Σωτηριάδου

Μετάφραση τραγουδιών: Κοραλία Σωτηριάδου, Κατερίνα Γιαμαλή

Σκηνοθεσία: Michael Seibel

Σκηνικό – Ενδυματολογία: Λαμπρινή Καρδαρά

Χορογραφίες: Όλγα Σπυράκη

Videoart: Χρήστος Καρτέρης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος 

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης 

Παίζει η Κατερίνα Γιαμαλή

Στο πιάνο ο Αναστάσης Σπηλιωτόπουλος 

Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση: 17 Οκτωβρίου 1971 στο Μικρό Θέατρο του προαστίου Josefstadt της Βιέννης

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα: 6 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας. 

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πληροφορίες-Κρατήσεις:2610 273613

Παραστάσεις 6, 7, 13, 14, 20, 21 Φεβρουαρίου 2017 & 6,7 Μαρτίου 2017

Έναρξη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ

Φοιτητικό-ανέργων-ΑΜΕΑ 8 ευρώ

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία.