Η αύξηση των διαζυγίων σήμερα είναι δεδομένη ενώ παρατηρείται ότι οι γάμοι οδηγούνται στο τέλος τους πιο εύκολα από το παρελθόν.

Πού οφείλεται όμως αυτό και ποιες είναι οι κύριες αιτίες; Δείτε, σύμφωνα με το baby πέντε από αυτές...

1. Η οικονομική κρίση

Λόγω της οικονομικής κρίσης σε μια οικογένεια δουλεύει ο ένας από τους δύο. Το ζευγάρι δύσκολα κάνει παιδί γιατί ο πενιχρός μισθός δεν το επιτρέπει και συνεχώς έχει ένα οικονομικό βάρος στις πλάτες του.

Έτσι είναι συνεχώς πάρα πολύ απασχολημένοι να δουλεύουν για να πληρώνουν τους λογαριασμούς αντί να απολαμβάνουν τα παιδιά τους και τη ζωή τους γενικότερα.

Αυτή η κατάσταση μοιραία οδηγεί στο διαζύγιο.

2. Η εμπιστοσύνη

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη ρήξη σε έναν γάμο. Τα θέματα εμπιστοσύνης μπορεί να εκδηλώνονται με ζήλια, κτητικότητα, Συναισθηματική απιστία, σεξουαλική απιστία, έλλειψη κοινών στόχων.

3. Η κακοποίηση

Η κακοποίηση (λεκτική, συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική) είναι ο σοβαρότερος λόγος που θα πρέπει το θύμα να διακόψει τον γάμο του.

4. Ο εγωισμός

Μέσα στον γάμο αν ο ένας τοποθετεί τις επιθυμίες του πάνω από τις συναισθηματικές ανάγκες του/της συζύγου του τότε τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.

Ο εγωισμός στο γάμο συνεπάγεται έλλειψη ενδιαφέροντος και σεβασμού για το άλλο πρόσωπο.

5. Η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης

Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος του γάμου. Ένα ζευγάρι έχει ευτυχισμένο γάμο όταν έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.

Οι άνθρωποι δεν παντρεύονται για να έχουν έναν συγκάτοικο. Περιμένουν να έχουν ενεργή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες για σεξ, τότε ο γάμος οδηγείται στην καταστροφή.