Ο Βασίλης Γιακουμάρος έρχεται σαν "κλέφτης"στην Πάτρα, με αφορμή την παιδική παράσταση "Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη".

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε πλήρη θεατρική μορφή την παράσταση «Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη», σε διασκευή Μάνου Τσότρα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Πάνθεον, στις 11:30 το πρωί και στις 18:00 το απόγευμα. 

Ο Βασίλης Γιακουμάρος γεννήθηκε το 1980 στην Ρόδο. Μόλις τελείωσε τις σπουδές του μαθηματικού στο πανεπιστήμιο του Λούτον, αποφάσισε να σπουδάσει ηθοποιός, κάνοντας έτσι το όνειρό του πραγματικότητα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές, όπως στο «Ευτυχισμένοι Μαζί», στα «Μαύρα Μεσάνυχτα», στο «Μ+Μ», στην «Πολυκατοικία», στις «Επτά θανάσιμες πεθερές», στην «Εργαζόμενη γυναίκα» και στο «Φίλα το βάτραχό σου».

Οι πιο πρόσφατοι ρόλοι του είναι στην κωμική σειρά «Με τα παντελόνια κάτω, στην σειρά "Οι συμμαθητές" και στην σειρά "Μάνα X ουρανού". Φέτος υποδύεται τον Νεκτάριο στην τηλεοπτική σειρά «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα».

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος μίλησε στο patrasevents.gr για την παράσταση, αλλά και για... άλλα πολλά.


"Τα παιδιά αν δεν τα κερδίσεις δεν θα σου χαριστούν"

P.E.: Πείτε μας δυο λόγια για το τι θα δούμε στην παράσταση.

Β.Γ.: «Είναι μια διαδραστική παράσταση, δηλαδή συμμετέχουν σε σημεία και τα παιδιά. Είναι μία διασκευή του Κοντορεβιθούλη που την έχει κάνει ο Μάνος Τσότρας, δεν είναι ακριβώς το παραμύθι. Είναι η γνωστή ιστορία, αλλά λίγο πειραγμένη».

P.E.: Εσείς ποιον υποδύεστε στην παράσταση;

Β.Γ.: «Εγώ είμαι ένας από τους δύο κλέφτες, οι οποίοι παίρνουμε τον Κοντορεβιθούλη και τον χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μια ληστεία».

P.E.: Πώς είναι να παίζετε σε ένα θεατρικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά; Υπάρχουν πιο πολλές απαιτήσεις;

Β.Γ.: «Εντάξει τα παιδιά είναι αυθόρμητα καταρχήν, είναι ειλικρινή, αν δεν τα κερδίσεις δεν θα σου χαριστούν, δεν θα είναι "ευγενικά", θέλω να πω. Είναι απαιτητικό κοινό, ωραίο, σου δίνει πολλή αγάπη αν την κερδίσεις και είναι πολύ όμορφα να παίζεις για παιδιά. Εγώ τα αγαπάω πολύ, μου αρέσουν και μ' αρέσει αυτή η διαδικασία μέσα από το θέατρο».


"Η Πάτρα αγαπάει το θέατρο"

P.E.: Παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, βλέπουμε ότι ο κόσμος έρχεται στο θέατρο.

Β.Γ.: «Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει "χτυπήσει" τα θέατρα πολύ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν και οι τιμές των εισιτηρίων, δηλαδή και εμάς με την ευκαιρία, η τιμή στην προπώληση είναι 7€ το εισιτήριο και 8€ στο θέατρο που θα παίξουμε. Είναι χαμηλό το εισιτήριο θεωρώ. Όσον αφορά ειδικά το παιδικό θέατρο, οι γονείς το στηρίζουν, γιατί είναι για τα παιδιά μια διασκέδαση και εκπαίδευση ταυτόχρονα, το να έρχονται να βλέπουν θέατρο μαζί».

P.E.: Στην Πάτρα έχετε ξανάρθει. Πώς θα χαρακτηρίζατε το κοινό της;

Β.Γ.: «Η Πάτρα είναι θεατρόφιλη, το αγαπάει το θέατρο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας έχει κάνει πολλά πράγματα, κάθε χρόνο θα παρουσιάσει πολύ αξιόλογες παραστάσεις, θα συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους συντελεστές. Το αγαπάει πολύ το θέατρο η Πάτρα, γενικά».

P.E.: Είναι δύσκολη η μετακίνηση μιας θεατρικής παράστασης από πόλη σε πόλη;

Β.Γ.: «(Γέλια). Είναι δύσκολη. Δεν είναι εκδρομή που πάμε να διασκεδάσουμε. Είναι δύσκολο να μετακίνησε καθημερινά. Βέβαια, έχει και μια άγρια ομορφιά, εμένα μ' αρέσει αν και στο τέλος είσαι εξουθενωμένος. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες δυσκολίες, οικονομικές κλπ., γι' αυτό και είναι δύσκολο να βγει περιοδεία ένας θίασος, υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά εντάξει έτσι ξεκίνησε το θέατρο, με μπουλούκια, με μετακινήσεις, με ομαδική δουλειά, όλοι για έναν και ένας για όλους. Έτσι είναι το θέατρο, μας αρέσει αυτή η ομαδικότητα, μας αρέσει να συμβιώνουμε μαζί και να επικοινωνούμε. Γιατί και το θέατρο είναι μια επικοινωνία μεταξύ μας, με το κοινό, με το κείμενο, με όλα».


"Ήμουν τυχερός που η πρώτη μου σχεδόν τηλεοπτική δουλειά ήταν το "Ευτυχισμένοι Μαζί"

P.E.: Φέτος, σας βλέπουμε και στην τηλεοπτική σειρά "Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα"...

Β.Γ.: «Ναι, ο ρόλος μου εκεί είναι ένας καταπληκτικός τύπος, ο Νεκτάριος, που πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι, ότι μας ψεκάζουν και όλες αυτές τις ιστορίες συνωμοσίας. Βασικά είναι άνεργος, προσπαθεί να επιβιώσει με διάφορες λαμογιές, να το πούμε έτσι. Έχει βαλθεί να γυρνάει με άλλους από την γειτονιά, τους μισούς φίλους, ταινίες αισθησιακού περιεχομένου για να βγάζει χαρτζιλίκι και πάει να κάνει και μια ληστεία, όπως είδαμε στα πρώτα επεισόδια την ημέρα που είναι κλειστές οι τράπεζες (η οποία δεν έγινε) με τον συνεργάτη του. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτός ο ρόλος, εντάξει είναι top, δηλαδή το παρουσιαστικό με το εσωτερικό του χαρακτήρα είναι κόντρα και έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό».

P.E.: Έχετε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Ποια σας άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις και ποια όχι τόσο πολύ;

Β.Γ.: «Όλες οι δουλειές είναι ξεχωριστές, από καθεμιά θα πάρεις κάτι, δεν τις ξεχωρίζεις εύκολα, ούτε μπορείς να πεις ότι κάποια θα την βάλεις πιο πάνω ή πιο κάτω. Βέβαια, ανάλογα την σειρά που έρχεται η κάθε δουλειά, έχει και την ανάλογη αξία για σένα. Εγώ, ας πούμε, ήμουν τυχερός που η πρώτη μου σχεδόν τηλεοπτική δουλειά ήταν το "Ευτυχισμένοι Μαζί" και παράλληλα τα "Μαύρα Μεσάνυχτα". Είναι πολύ επιτυχημένες δουλειές και το "Ευτυχισμένοι Μαζί" ακόμα και σήμερα στις επαναλήψεις κάνει τηλεθέαση. Δεν μπορείς να μην τις ξεχωρίσεις, αλλά όχι ότι είναι πιο πάνω ή πιο κάτω κάποια δουλειά από την άλλη. Είναι όλες εξίσου στην καρδιά σου για διαφορετικούς λόγους».


"Όλοι οι ηθοποιοί αγαπάμε το θέατρο"

P.E.: Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση. Με ποια σειρά θα τα βάζατε;

Β.Γ.: «Δεν υπάρχει να πεις μια σειρά, είναι διαφορετικά πράγματα, δεν είναι το ίδιο. Εντάξει, όλοι οι ηθοποιοί αγαπάμε το θέατρο, αλλά εγώ αγαπώ εξίσου και την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι τελείως διαφορετικές διαδικασίες, το οποίο εντάξει δεν μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα και δεν είναι ότι το ένα έχει περισσότερη αξία από το άλλο, είναι διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας με το κοινό, διαφορετική διαδικασία προσέγγισης του ρόλου, διαδικασία να βγει ένα αποτέλεσμα συνεργασίας, είναι τελείως διαφορετικές συνθήκες. Εγώ δεν θα τα έβαζα σε μια σειρά, απλώς θα έλεγα ότι το καθετί είναι διαφορετικό και έχει την δική του αξία, οντότητα, όπως θες πες το, αλλά είναι διαφορετικά πράγματα. Δε νομίζω ότι πρέπει να συγκρίνουμε τα πάντα, να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά και να συγκρίνονται μεταξύ τους».

P.E.: Ετοιμάζετε κάτι άλλο για το μέλλον αυτή την περίοδο;

Β.Γ.: «Αυτή τη στιγμή είναι μια παράσταση που κάνουμε περιοδεία, είναι τα γυρίσματα για την σειρά που είναι απαιτητικά, πλησιάζουμε και στο τέλος. Κάτι συζητάμε, δεν ξέρουμε τι και πως, θα δούμε, όμως προς το παρόν δεν έχει κλείσει κάτι».