Καμία οριστική άδεια λειτουργίας δεν θα αφαιρεθεί από κανέναν κατάστημα, στον πεζόδρομο της Ηφαίστου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία οριστική αφαίρεση άδειας καταστήματος και αυτό είναι κάτι που θα εισηγηθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελλάς, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Δευτέρα.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μιλούσαν για την αναστολή λειτουργίας 14 καταστημάτων στον πεζόδρομο της Ηφαίστου και την οριστική αφαίρεση άδειας του ενός εξ αυτών.

Ωστόσο, ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία οριστική αφαίρεση άδειας, επιβάλλοντας ταυτόχρονα σε όλα τα καταστήματα την μικρότερη των ποινών που είναι η αναστολή της λειτουργίας τους για δέκα ημέρες.

Η ποινή αυτή επιβάλλεται αναγκαστικά από τον Δήμο αφού και τα 14 καταστήματα έχουν βρεθεί υπότροποι σε παραβάσεις, πάνω από τρεις φορές, μετά από αναφορές που έχουν γίνει από τους κατοίκους της περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο θα μηδενιστεί το ποινολόγιο των καταστημάτων κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη παράβαση δεν θα θεωρηθούν υπότροπα, αφού ως γνωστόν για να απειληθεί ένα κατάστημα με κλείσιμο πρέπει να συμπληρώσει τρεις παραβάσεις.

Ο Δήμος λοιπόν δεν κλείνει τα καταστήματα της Ηφαίστου. Ωστόσο, το όλο θέμα είναι σίγουρα ένα ζήτημα που θα πρέπει να σκεφτούν πιο καλά οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προχωρούν σε αναφορές εναντίον μαγαζιών εστίασης που έχουν δώσει ζωή στον συγκεκριμένο πεζόδρομο, ανεβάζοντας την αξία του, εκεί που πριν δεν υπήρχε «ψυχή»…