Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και από νωρίς το πρωί, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά οι οποίες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες, και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 10 βαθμούς, στη νότια από 0 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 14.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στα νοτιοδυτικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση υπάρχει προς το βράδυ. Παγετός θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.