Σε ένα θετικό κλίμα που εκφράζεται ήδη και από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου εκτιμούν πως θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγγελα Μέρκελ. Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις επαφές αυτές καθώς -όπως λένε- πω θα δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο του κόμματος να παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και να διαμορφώσει ένα νέο θετικό κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό το οποίο θα τον βοηθήσει μετά τις εκλογές να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

«Ο νέος λαϊκός σταρ είναι ένας συντηρητικός» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Welt, η οποία αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «το νέο αστέρι του λαού» τονίζοντας πως «ο αριστερός λαϊκίστικος ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πολιτική κανονικότητα», ενώ αναφέρεται και στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος τονίζοντας πως «εξέπληξε με τη νίκη του και έγινε αμέσως ο αγαπημένος των Ελλήνων».

Η Die Welt αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις εκφράζει την εκτίμηση πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα λάμβανε την απόλυτη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών (156) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52.

«Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εντυπωσιακή. Οι Έλληνες βρίσκουν ότι o νέος αρχηγός της ΝΔ θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον τωρινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η θριαμβευτική πορεία της ΝΔ αποτελεί σχεδόν ένα θαύμα. «Ο Μητσοτάκης ενσαρκώνει την παλιά πολιτική τάξη, στην οποία αναφερόταν πάντα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως απαξιωμένη. Όταν πριν από δύο χρόνια, ένα κύμα θυμού και απελπισίας έφερε στην εξουσία τους αριστερούς λαϊκιστές, υπήρχε η γενική αντίληψη ότι οι οπαδοί του κατεστημένου ήταν όλοι "κλέφτες!". Αυτό αφορούσε τις πολιτικές δυναστείες, παλιές πολιτικές οικογένειες της χώρας, που μαζί με τις πλούσιες ελίτ, κυβερνούσαν για χρόνια», τονίζεται στο άρθρο όπου υπάρχει εκτενής αναφορά στην πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και στις σπουδές του προέδρου της ΝΔ και στην επαγγελματική του πορεία.

«Στην κυβέρνηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είχε μια αποστολή να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και να μειώσει τη γραφειοκρατία. Ο χρόνος ήταν πολύ σύντομος για να διαλύσει τις καθιερωμένες δομές, αλλά ο Μητσοτάκης κέρδισε τη φήμη του εκσυγχρονιστή», γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας πως η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται από το 2009-2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, κατέστρεψε, σε μεγάλο βαθμό τη μεσαία τάξη και πίκρανε την κοινωνία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να απελευθερώσει τη χώρα από την "δικτατορία" των μνημονίων. Ναι στις περικοπές φόρων -αλλά από που υποτίθεται ότι προέρχονται αυτά;», διερωτάται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και προέρχεται από το ίδιο πολιτικό-αριστοκρατικό περιβάλλον αρέσει στους Έλληνες γιατί είναι «νέος, δυναμικός, άφθαρτος» και έχει, όπως λέει, το χάρισμα.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και καταλήγει εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η μετεωρική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ακολουθείται από μια παρόμοια μαζική κατάρρευση».