Η «αριστερή» Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για την ιστορία του Οργανισμού απόφαση. Απέλυσε δύο συναδέλφους  που εργάζονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στην Μονάδα του Αγίου Στεφάνου Πατρών. Η απόφαση εκπαραθύρωσης των δύο εργαζομένων ελήφθη το Μάιο. Τότε όμως, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε, η διοίκηση υποχρεώθηκε να κάνει πίσω. Επανήλθε δριμύτερη μετά από οκτώ μήνες (και ένα μόλις μήνα πριν τη λήξη της σύμβασης) και, με μια διαδικασία νομικά διάτρητη, τις απέλυσε.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε αφήνει έκθετους τους εμπνευστές της: η επαναξιολόγηση έγινε με διαφορετικά κριτήρια απ’ αυτά που είχαν τεθεί στην προκήρυξη, ενώ αγνοήθηκαν (κατά το δοκούν) στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης.

Κάπως έτσι εννοεί την αξιοκρατία η διορισμένη Διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  στον ΟΚΑΝΑ.

Η απόφαση των Διοικούντων του Οργανισμού προφανώς και προκαλεί ερωτήματα για τους στόχους αυτής αλλά  και το χρονικό διάστημα που επέλεξαν να γίνει.

 Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πράξεις που δείχνουν να στοχεύουν στην καταστολή κάθε διαφωνίας και αντίδρασης από τη μεριά των εργαζομένων απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική  υποβάθμισης των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης με χρήση υποκαταστάτων,

Το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του Οργανισμού

  • Όχι μόνον επέμεινε στην ομηρεία των εργαζομένων (με τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, καλύπτοντας ελλιπώς τις ανάγκες του ΟΚΑΝΑ με ελαστικά εργαζόμενους, διατηρώντας το καθεστώς δουλοκτησίας των εργολάβων στη φύλαξη και στην καθαριότητα), αλλά και
  • αδιαφορεί συστηματικά για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων (με συνεχείς αλλαγές θεραπευτικού πλαισίου, συνεχείς ελλείψεις σε υλικά απολύτως απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων).
  • Υπέβαλλε σε πολύωρη ανάκριση εργαζομένους που τόλμησαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με επιλογή της, και
  • φτάνει, τέλος, να επιδώσει με δικαστικό επιμελητή την απόλυση σε δύο συναδέλφους  (λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβασή τους) 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, καταγγέλλει την παράνομη απόφαση της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που απολύθηκαν, με κάθε δυνατό τρόπο.

  • Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης των δύο συναδέλφων
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα  μας στην εργασία, όπως και το δικαίωμα των εξαρτημένων σε δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας ολιστικά θεραπευτικά προγράμματα.