Χτισμένη ανάμεσα στους παραπόταμους του Τράβε, η μεσαιωνική πόλη Λίμπεκ βρίσκεται στην βόρεια Γερμανία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Το ιστορικό της κέντρο που καταστράφηκε μερικώς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ιδανικό για να ανακαλύψει ο επισκέπτης τις ομορφιές της πόλης.

Από το 1987 έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο Καθεδρικός Ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ένα από τα παλαιότερα μνημεία στο Λίμπεκ.

Το επιβλητικό Lübecker Rathaus από το 1230 είναι ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία της χώρας και φωτίζεται εντυπωσιακά το βράδυ.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας δεσπόζει στον ορίζοντα του Λίμπεκ με τους πύργους της να ξεπερνούν τα 120 μέτρα. Χτίστηκε πριν 700 περίπου χρόνια σε γοτθικό ρυθμό και οι έντεκα καμπάνες της αντηχούν σε όλη την πόλη.

Η πύλη Holstentor είναι μια από τα δύο εναπομείναντες πύλες που έχουν διασωθεί. Χτίστηκε μεταξύ 1464 και 1478 και θεωρείται σύμβολο του Λίμπεκ με τους επιβλητικούς πύργους της και την τοξωτή είσοδο.

Η δεύτερη διασωθείσα πύλη Burgtor βρίσκεται στην παλιά πόλη και χτίστηκε το 1444.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το νοσοκομείο Heiligen-Geist του 13ου αιώνα με τους όμορφους πυργίσκους του να φτάνουν ως τον ουρανό.

Εκεί διοργανώνεται κάθε χρόνο η Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.


Πληροφορίες

Λίμπεκ / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.