Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο γύρω από περιβαλλοντικά και πολεοδομικά θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την συνάντηση αναλύθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας και τονίστηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών από πλευράς των Δήμων και των αρμόδιων Φορέων Διαχείρισης, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ο εγκεκριμένος σχεδιασμός.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η έναρξη των διαδικασιών που πρέπει να ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ), το οποίο θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που προσδιορίζει και ιεραρχεί τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις προσαρμογής σε περιφερειακό επίπεδο.

Το ΠεΣΠΚΑ εκπονείται από την οικεία Περιφέρεια και εγκρίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της οικείας Περιφέρειας και μετά από γνώμη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης τόνισε ότι «νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την συνάντηση και γνωριμία με τον αναπλ. Υπουργό κ. Φάμελλο, στον οποίο ανέπτυξα τις δράσεις και τις ενέργειες που υλοποιούμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος.

Παρά την κρίση, ο περιβαλλοντικός τομέας μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και ειδικά στην Δυτική Ελλάδα όπου το περιβάλλον – πολιτιστικό, τουριστικό και φυσικό-κατέχει κυρίαρχη θέση».