Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας υλοποιεί και την νέα χρονιά την δράση «Το έκθεμα του μήνα», δίνοντας την δυνατότητα στο φιλότεχνο κοινό να γνωρίσει από κοντά, εκθέματα που διατηρεί στις αίθουσες του και στις αποθήκες του μουσείο.

Το άγαλμα που επιλέχτηκε για τον μήνα Ιανουάριο, ήταν αυτό της Αθηνάς Παρθένου που βρίσκεται στην αίθουσα του Δημόσιου Βίου στο τμήμα της θρησκείας. Πρόκειται για το άγαλμα που εντοπίστηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και αποτελεί αντίγραφο των Ρωμαϊκών χρόνων, τον 2ο αιώνα μ.χ., του πρωτότυπου χρυσελεφάντινου αγάλματος του Φειδία που είχε τοποθετηθεί στον Παρθενώνα, το 238 π.χ.

Με αφορμή το ρωμαϊκό αντίγραφο του αγάλματος που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι στο χρονικό του αγάλματος του Φειδία που αποτελεί σύμβολο της κλασικής εποχής και το  οποίο ως γνωστόν δεν έχει εντοπιστεί από την αρχαιολογική σκαπάνη, κάτι που είναι και  ένα από τα μεγάλα μυστήρια για τους μελετητές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει παρουσίαση του εκθέματος, μόνο κατόπιν συνεννόησης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τις 11, από τη Δρ. Κων/να Χαβέλλα στο τηλ. 2613.616113.