Είδαμε και βιώσαμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν ποτέ, ουρές σε συσσίτια, κόσμο να τρώει από κάδους και νοικοκυραίους να δηλώνουν -μπροστά σε κάμερες πλέον- οτι θα κλέβουν το κράτος για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Από αυτή την κατάσταση βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Επιχειρηματίες που όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη των εργαζομένων τους αλλά που με κάθε τρόπο φρόντισαν να μειώσουν την αξιοπρέπειά τους δείχνοντάς τους πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητά τους.

Μιλάω για την ''υψηλή κοινωνία'' φίλε μου...

Αυτούς που έχουν κάνει σύστημα να πηγαινοφέρνουν προμηθευτές στα μαγαζιά τους για 30-40 ευρώ απλά για να σπάνε πλάκα με τους φίλους τους.

Αυτούς που πας στα μαγαζιά τους και όταν σε βλέπουν έξω κάνουν οτι δεν σε ξέρουν.

Αυτούς που φεύγουν αστραπή για 3ήμερο στην Μύκονο επειδή το μοντέλο (ξέμεινε από παρέα και προσπαθεί να γεμίσει την ατζέντα της) του έστειλε μήνυμα στο facebook: ''μου λείπεις...'' και αυτοί φρόντισαν όχι μόνο να είναι εκεί άμεσα αλλά να της έχουν και το ολοκαίνουργιο iphone, και εκείνη την 3χίλιαρη chanel τσαντούλα που είχαν δει μαζί την προηγούμενη φορά. Η δε selfie που θα βγάλουν μετά θα τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο στην ιεραρχία τους.

Αυτούς που δεν καταδέχονται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ή να μιλήσουν με κάποιον που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι.

Αυτούς που δεν καταδέχονται να ψωνίσουν ρούχα από καταστήματα της Πάτρας (και ας τους έχουν τους περισσότερους πελάτες) αλλά μόνο του εξωτερικού και στην καλύτερη από Αθήνα.

Αυτούς που θα κοιτάξουν με υπεροψία τον ντροπιασμένο υπάλληλο που ζητά προκαταβολή του μισθού του για να μην του κόψουν το ρεύμα.

Αυτούς που ποτέ δεν θα πάνε στα μπουζούκια στην Πάτρα αλλά ευχαρίστως θα λούσουν με λουλούδια τον Βέρτη (τυχαίο παράδειγμα) μία φορά τον μήνα.

Αυτούς που ενώ πληρώνονται από πελάτες τους τοις μετρητοίς, ΠΑΝΤΑ πληρώνουν επί πιστώσει γιατί απλά μπορούν!

Αυτούς που έμαθαν να κάνουν ''επιχειρηματικές'' κινήσεις με χρήματα που χρωστούν!

Αγαπητοί μου, μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ από που ξεκινήσατε. Ρόδα είναι και γυρίζει. Κατεβάστε λίγο την μυτούλα σας γιατί ο κόσμος ξέρει, βλέπει, ακούει με τι τρόπο είστε της υψηλής κοινωνίας- (σίγουρα όχι από εξυπνάδα ή επιχειρηματική ικανότητα).

Θα ολοκληρώσω παραθέτοντας μία παράγραφο από ένα κείμενο (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) της Ιωάννας:

Ο καλός κόσμος είναι η πολύτεκνη μητέρα που πληρώνει τις υποχρεώσεις τις ανελλιπώς (και παρόλα αυτά ντρέπεται γιατί άργησε μερικές μέρες),Η Πατρινή αστυνομικός που πήγε σε παραμεθόριο να βοηθήσει μετανάστες,  ο μεσήλικας που μπορεί να έχασε τη δουλεία του άλλα δεν σταμάτησε ποτέ να προπονεί την ομάδα της γειτονιάς (κι ας μην παίξουν ποτέ champion’s league), το παλικάρι που προπονείτε καθημερινά για μια διάκριση στο άθλημα που αγαπάει με δικά του έξοδα, τον εργοδότη που πληρώνει φόρους ,υπαλλήλους και τεράστια ΦΠΑ  στο ακέραιο… και που παρόλα αυτά ενισχύει κάθε καλή προσπάθεια πολιτιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα  , Πως μπορεί να μην υποκλίνεται ο κόσμος στον συνταξιούχο που είδε την σύνταξη του να κόβεται στη μέση (στην καλύτερη) αλλά συνεχίζει κανονικά να πηγαίνει αμέσως μετά την ανάληψη στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ για τα εγγόνια του, η κυρία που έχασε το παιδί της από σοβαρή ασθένεια και παρόλα αυτά έφτιαξε έναν σύλλογο χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος παρά μόνο με εθελοντές και μικρές οικονομικές ενισχύσεις από ευαίσθητους επιχειρηματίες.

Αυτός είναι ο καλός κόσμος.