Την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις και φαινόμενα σε όλη την χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τις παράκτιες περιοχές θα εναλλάσσονται με όμβρους ή καταιγίδες. Ισχυρά φαινόμενα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, τη δυτική και ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, της τάξης των 2 έως 3 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μόνο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 9, στην κεντρική από 1 έως 12, στην νότια από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν οι θαλάσσιες περιοχές από τη Λήμνο και βορειότερα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα είναι ισχυρότερες, και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση όμβρων ή καταιγίδων. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται μόνο στα ορεινά του νομού. Παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί μόνο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται μόνο στα ορεινά του νομού. Παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί μόνο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.