Από τα κουκλίστικα Καλάβρυτα έως την γραφική Δημητσάνα....

Η Δυτική Ελλάδα και τα περίχωρα της μας εξιτάρει, μας καλεί να την ανακαλύψουμε ξανά και ξανά και τώρα ειδικά που ο χιονιάς την έχει στην κυριολεξία σκεπάσει είναι ότι πρέπει για μια μικρή "απόδραση".

Τώρα λοιπόν που το έχει στρώσει για τα καλά ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε την εκδρομή μας.

Το patrasevents.gr προτείνει και εσείς επιλέγετε, ανάλογα με τα γούστα σας αλλά... και την τσέπη σας.


Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα, αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα και οι δραστηριότητες της περιοχής είναι αμέτρητες. Η κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων είναι γεμάτη με καφετέριες και ψησταριές που θα σας κάνουν να πεινάσετε είτε περπατήσατε στο όμορφο φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο είτε όχι.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως για τους λάτρεις του σκι αλλά και του χιονιού γενικότερα υπάρχει και το Χιονοδρομικό Κέντρο.


Φενεός

Ένας pocket size προορισμός σε μικρή απόσταση από την Πάτρα είναι ο Φενεός.

Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι ταμάμ για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη με φόντο το άσπεο του χιονιού.


Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Η Άνω Χώρα Ναυπακτίας είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας.

Πέτρινα σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, στα οποία διακρίνεις εμφανείς επιρροές της υπέροχης, ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε έλατα, καστανιές και οξιές που μοιάζουν να φυτρώνουν επάνω στα λιθόκτιστα καλντερίμια. Τα πετρόχτιστα σοκάκια που ανηφορίζουν και κατηφορίζουν απότομα ενώνουν τη μια αυλή με την άλλη, τις γειτονιές με την πλατεία, την εκκλησία με τη μικρή αγορά του χωριού.


Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας και συνάμα ένας τόπος με πλούσια ιστορία.

Είναι γεμάτη πέτρινα αρχοντόσπιτα και γραφικά σοκάκια και βέβαια διαθέτει και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 930 μ. έως 1.020 μ., στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία Τεύθις, πάνω σε δύο λόφους, ανάμεσα από τους οποίους διέρχεται ο κεντρικός ασφαλτόδρομος του χωριού. Από κάποια σημεία του χωριού η θέα φτάνει μέχρι και τον κάμπο της Μεγαλόπολης.