Παιχνίδι με την φύση

Ραντεβού με την φύση

Εικόνες μαγικές, γεμάτες χρώματα και ήχους ξεχασμένους αλλά συνάμα μελωδικούς που σαν άλλες σειρήνες μας προτρέπουν να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της καθημερινότητας. Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε κάτι που θα μας φέρει ευχαρίστηση και χαρά. Αισθήματα που έχουμε ξεχάσει πως είναι να κατακλύζεσαι από αυτά. Φύση, πάντα παραμελημένη, καταπονημένη από τις επιβλαβείς πράξεις μας αλλά πάντα ανοικτή να σε δεχτεί και να νιώσεις για λίγο ελεύθερος, για λίγο παιδί.


Εικόνες απο τον καταρράκτη του Αγίου Ταξιάρχη

Ο προορισμός

Μόλις 46 χλμ μακριά απο την Πάτρα, στο γραφικό χωριό της Άνω Βλασίας κοντά στα Καλάβρυτα, ένα χωριό τοποθετημένο στην απότομη πλευρά του βουνού, μέσα στο γεμάτο δάσος με έλατα του Ερύμανθου. Ο συνδυασμός του ορεινού τοπίου με την άγρια ομορφιά της φύσης της περιοχής σου δίνει μια εικόνα μοναδική, σαν ένας πίνακας ζωγραφικής βγαλμένος από τα πιο μαγικά όνειρα ενός ζωγράφου. Ένας προορισμός ξεχωριστός για τους λάτρες του ορεινού τουρισμού και όχι μόνο. Από εδώ πηγάζει και ο Σελινούντας ποταμός.


το "γεφυράκι της χαράς"

Ο τόπος

Η περιοχή σου προσφέρει κάθε είδος δραστηριοτήτων, ότι "ανοίγει" την καρδιά σου το έχεις στα χέρια σου και στα ποδιά σου. Πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ακόμη και για τους πιο τολμηρούς κολύμπι στα κρύα και δροσερά νερά του καταρράκτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η προσέγγιση του καταρράκτη γίνεται σχετικά εύκολα αφού ακολουθήσουμε τις πινακίδες εντός του χωρίου που μας βγάζει σε ένα χωμάτινο δρόμο. Η χρήση του χωμάτινου δρόμου και η διαδρομή είναι προσιτή ακόμη και για ένα απλό αυτοκίνητο. Τα πέτρινα σπίτια του χωριού διαθέτονται προς ενοικίαση και για διαμονή ενώ αυτό που σε κερδίζει είναι οι παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.


Εικόνες απο τον καταρράκτη του Αγίου Ταξιάρχη