Την στιγμή που οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί έρχονται να προειδοποιήσουν ότι η φανατική παρακολούθηση τέτοιων ιστοσελίδων, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους φόβους των ειδικών, ένας στους δέκα νέους άντρες φέρεται να παρουσιάζει στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας της εξάρτησής του από το πορνό. 

Ο Dr. Andrew Smiler, Αμερικανός κλινικός ψυχολόγος και θεραπευτής, αναφέρει ότι η εύκολη πρόσβαση, στις αμέτρητες ιστοσελίδες πορνό που υπάρχει σήμερα, μπορεί να αφήσει σεξουαλικό πρόβλημα ακόμα και σε υγιείς νέους άντρες.

Ο Dr.Smiler αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς οι ηλικίες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ηλικίες 13-25 ετών και αυτό συμβαίνει επειδή οι πιο φανατικοί χρήστες των ιστοσελίδων πορνό είναι νεαροί άντρες.

Ο ίδιος, συμπληρώνει, επίσης, ότι αν το 90% των σεξουαλικών εμπειριών των αντρών μέχρι τα 17 τους χρόνια προέρχεται από το πορνό, τότε η σεξουαλική επαφή μ’ ένα άλλο άτομο θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Μια μελέτη το 2014 διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των αντρών παρακολουθούν πορνό κάθε μέρα και δεδομένου ότι οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου έχουν αυξηθεί είναι πιθανό το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η Dr. Angela Gregory, ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγος στο Nottingham University Hospital, τονίζει: «Οι άντρες γίνονται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά αναίσθητοι στη σεξουαλική διέγερση με μια σύντροφο», αναφερόμενη φυσικά στους φανατικούς του είδους.

Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με τη γιατρό, «η στυτική λειτουργία που προκαλείται μετά από τον εθισμό του άντρα στα πορνό είναι θεραπεύσιμη σε ένα υγιές νεαρό άντρα αρκεί να σταματήσει ή να μειώσει τη συχνότητα που βλέπει πορνό».