Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας στην ξενάγηση που έκανε στα έργα του ο Γιώργος Ρόρρης, ένας εκ των τριών κορυφαίων εικαστικών που απαρτίζουν την έκθεση σύγχρονων δημιουργών η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιώργος Ρόρρης προσέφερε στα περισσότερα από 300 άτομα που παρευρέθηκαν στην ξενάγηση που έκανε, μία ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης των έργων του, αναλύοντας τον τρόπο που προσεγγίζει μέσα από τα έργα τον άνθρωπο σε ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο.  

Έτσι, η ξενάγηση του κορυφαίου πορτρετίστα ζωγράφου μετατράπηκε σε ένα διαδραστικό μάθημα της ιστορίας της τέχνης, με τον δημιουργό να προχωρά σε διάλογο με το κοινό για ποικίλα ζητήματα που αφορούν την ζωγραφική, τα έργα και το πάθος των δημιουργών τους.

Η ξενάγηση, εκτός από ένα μάθημα στην ιστορία της τέχνης, αποτέλεσε και μια σημαντική εμπειρία για τους νέους ζωγράφους που ήρθαν στην Δημοτική Πινακοθήκη για να δουν από κοντά τον δημιουργό και τα έργα του.

Ο Γιώργος Ρόρρης, από την πλευρά του, έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς, λέγοντας τους να συνεχίσουν αυτό που κάνουν και ότι για να υπάρξουν κορυφαίοι δημιουργοί χρειάζονται χιλιάδες ζωγράφοι νωρίτερα να διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η δεύτερη αυτή ξενάγηση της έκθεσης σύγχρονων δημιουργών ανέδειξε και πάλι το ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών στην προώθηση της εικαστικής τέχνης, με το κοινό να αδημονεί για την τρίτη κατά σειρά ξενάγηση.

Το ραντεβού είναι για την Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, την ίδια πάντα ώρα (19:00), αυτή την φορά από τον Στέφανο Δασκαλάκη.

Να σημειώσουμε πως τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη. Την έκθεση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.