Σε ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ο πολιτευτής της Ανδρέας Νικολακόπουλος, τονίζει: "Ο Δήμος Πατρέων απέστειλε, παράτυπα, επιστολή με τις πάγιες θέσεις του Κ.Κ.Ε. μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Π. που απευθύνεται σε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές, υπό το πρόσχημα της δημιουργίας «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης».

Ο Δήμαρχος συνεπής της προπαγανδιστικής πολιτικής του Κ.Κ.Ε. καλεί τους γονείς να του παραδώσουν τα παιδιά τους προς «μόρφωση». Με το ίδιο πρόσχημα οδήγησαν (βίαια τότε) δεκάδες χιλιάδες παιδιά προς «επιμόρφωση» σε όλες τις χώρες των πρώην κομμουνιστικών δικτατοριών.

Έως σήμερα το απαξιωμένο και καταδικασμένο στη συνείδηση των Ελλήνων Κ.Κ.Ε., γνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη αξία που αποτελούν για την κοινωνία μας τα παιδιά, προσπαθεί ματαίως ως νέος «Δούρειος ίππος» να τα «διαπαιδαγωγήσει».

Το επόμενο βήμα μετά την επιμόρφωση των νέων από τα «Λαϊκά φροντιστήρια» θα είναι η ένταξή τους στο Π.Α.Μ.Ε. για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και στις συγκεντρώσεις των πεζοδρομίων…

Ας μην αυταπατώνται οι πολίτες, ο Δήμαρχος ακολουθεί αναντίρρητα την κομματική γραμμή της χειραγώγησης και του εγκλωβισμού των νέων στην εθνικομηδενιστική ιδεολογία τους. Καλεί τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών κ.λπ. να γράφουν στο «Λαϊκό φροντιστήριο».

Φυσικά εάν οι γονείς τους στηρίζουν την «Χρυσή Αυγή» και κατ’ επέκταση τα εθνικιστικά πρότυπα, υποθέτω ότι τα παιδιά τους θα είναι ανεπιθύμητα στις  «Λαϊκές δομές» του Δήμου Πατρέων. Απομένει να το επιβεβαιώσει ο εμπαθής και υπόδικος Δήμαρχος Πατρέων".