Σημαντική είναι η βελτίωση που υπάρχει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας και στο φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης που χαρακτήριζε τους δρόμους της πόλης.

Οι συνεχείς περιπολίες των ανδρών της τροχαίας, σε συνδυασμό με τους ελέγχους των δημοτικών υπαλλήλων για την εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, φαίνεται ότι έχουν αποδώσει καρπούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα έχουν μειωθεί αισθητά στο κέντρο της Πάτρας, όπως και η παράνομη στάθμευση, ενώ ένα ακόμα σημάδι της επιτυχημένης εφαρμογής του νέου συστήματος είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο μειώνονται και οι κλήσεις.  

Κάτι που δείχνει ότι οι Πατρινοί έχουν ξεκινήσει να συνειδητοποιούν τους όρους του συστήματος και να τους αποδέχονται. Επόμενο στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι η στάθμευση των οχημάτων στα δημοτικά πάρκινγκ της παραλιακής ζώνης, που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο.

Τα πάρκινγκ λειτουργούν από την έναρξη του συστήματος, όμως, οι Πατρινοί που σταθμεύουν εκεί το αμάξι τους, χρησιμοποιώντας στη συνέχεια κάποιο από τα δρομολόγια που υπάρχουν για την μετακίνησή τους στο κέντρο, είναι ελάχιστοι μέχρι ώρας.

Ωστόσο, στην δημοτική αρχή θεωρούν ότι όσο περνάει ο καιρός θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση των Πατρινών και σε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι βασική παράμετρος της όλης εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.