Στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Σκακιστικού Σκίτσου (Διοργάνωση  ενταγμένη στα Εκδηλώσεις Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος) που θα πραγματοποιηθεί 17-18 Δεκεμβρίου 2016 στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), η πολύ γνωστή (σε Ελλάδα και εξωτερικό) Εικαστικός (Αγιογράφος-Ζωγράφος-Πυρογραφίστρια- Σκιτσογράφος-Γελοιογράφος) κ. Σοφία Μητράκη, επισκέφθηκε πρόθυμα/αφιλοκερδώς τα Καλάβρυτα, προσκεκλημένη του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), όπου και μίλησε για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου (που προέκυψε από ιδέα της Γενικής Γραμματέως του ΣΕΠΟΚΕ κ. Κυριακής Γεωργιάδου, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων, έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και στηρίζεται σε σχετικές Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας) και (γενικότερα) για την τέχνη και τις μορφές της.

Συνοδευόμενη από Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ,  η κ. Μητράκη ακολούθησε το παρακάτω Πρόγραμμα:

1) Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (πρωί): Επίσκεψη σε Σχολεία των Καλαβρύτων:

Δημοτικό Καλαβρύτων (Δντρια κ. Αναστασία Φλογερά), Λύκειο Καλαβρύτων (Δντής κ. Βασίλειος Σπανός),

Γυμνάσιο Καλαβρύτων (Δντρια κ. Ιωάννα Ροδοπούλου).

2) Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (μεσημέρι): Επίσκεψη στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μαζί μετο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου και του ΣΕΠΟΚΕ κ. Θεοδόση Παναγόπουλο.

3) Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (απόγευμα ώρα 17.00): Επίσκεψη και Ομιλία στο ΚΕΔΙΚ

(Διοικητικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Παπαχριστόπουλος).

4) Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (απόγευμα ώρα 19.00): Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο.

5) Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (βράδυ ώρα 21.15): Επίσκεψη και Ομιλία στο Πολιτιστικό Όμιλο Νέων Σκεπαστού   (Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χριστοπούλου και Δάσκαλος χορού κ. Χρήστος Γιαννόπουλος).

6) Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 (πρωί): Επίσκεψη σε Σχολεία Περιφέρειας Καλαβρύτων:

Δημοτικό Σκεπαστού (Δντρια κ. Αθηνά Μιχαλοπούλου), Γυμνάσιο Κλειτορίας (Δντρια κ. Βασιλική Παπουτσή), Δημοτικό Κλειτορίας (Δντής κ. Συμεών Λαμπρόπουλος).

7) Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016: Επίσκεψη στο τόπο θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Όσες/όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις Εισηγήσεις της κ. Σοφίας Μητράκη, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ευρύτητα των γνώσεών της και το πολιτιστικό επίπεδο της τέχνης της.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, εκ μέρους όλων, ευχαρίστησε την καλεσμένη εικαστικό, τους συμμετέχοντες, καθώς και όσους (Ξενοδοχείο 'Canyon'-Εστιατόριο 'Στάνη'-Ζαχαροπλαστείο 'Ερμείδης') στήριξαν την σημαντική αυτή Εκδήλωση Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσφορά του ΣΕΠΟΚΕ στην τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία.

Η κ. Μητράκη εκφράστηκε με τα καλύτερα και κολακευτικότερα λόγια για τον ΣΕΠΟΚΕ-τους Ανθρώπους του και το επιτελούμενο Αθλητικό-Πολιτιστικό-Κοινωνικό τους έργο, τα Καλάβρυτα και τους Πολίτες των και τόνισε πως θα είναι πάντα στη διάθεση του Ομίλου για κάθε συνεργασία.