Δεκάδες νεαροί και λάτρεις της ταχύτητας στην Πάτρα επιδίδονται σε κόντρες.

Το όλο φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση, με τους νεαρούς να συγκεντρώνονται τις νύχτες σε μέρη, όπως στην Ελευθερίου Βενιζέλου ή στην Πατρών – Κλάους, στο ύψος της Περιβόλας ή ακόμα και στην Περιμετρική, δίνοντας ραντεβού για… κόντρες.

Οι κόντρες αφορούν «φτιαγμένα» αυτοκίνητα, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξάνουν με μεγαλύτερη ευκολία ταχύτητα, με τους οδηγούς να έχουν ως μοναδικό κίνητρο να κερδίσουν, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.

Οι άτυποι όμως αυτοί αγώνες που έχουν τους δικούς τους άγραφους κανόνες και γίνονται πολλές φορές με οικονομικά ανταλλάγματα και στοιχήματα προς αυτούς που κερδίζουν, σε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, δεν αφορούν μόνο τα… φτιαγμένα αυτοκίνητα.

Έχουν να κάνουν και με τα δίκυκλα, όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα για τους οδηγούς.

Παράπονα και καταγγελίες από τους κατοίκους

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κάθε εβδομάδα δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα και καταγγελίες σχετικά με όλο φαινόμενο, με τους κατοίκους των κοντινών περιοχών να διαμαρτύρονται αφού δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω του έντονου θορύβου.

Όμως όταν κάνουν «ντου» στα μέρη που δίνουν ραντεβού οι «κοντράκηδες», γνωρίζοντας από πριν την μέρα που θα γίνουν οι κόντρες, τότε οι νεαροί εξαφανίζονται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, λες και έχει πέσει «σύρμα».

Πάντως, η έξαρση του φαινομένου είναι ανησυχητική, καθώς οι κόντρες θα μπορούσαν να προκαλέσουν τροχαία, όχι μόνο για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, αλλά και για ανυποψίαστους οδηγούς ή  περαστικούς.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στο youtube από παρόμοιο σκηνικό, κοντά στην Πάτρα, πιθανότατα στην Περιμετρική.


ΠΑΤΡΑ ΚΟΝΤΡΕΣ