Με μια ξεχωριστή εκδήλωση και σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και άλλους συνεργαζόμενους φορείς, ο ΟΣΕ  κλείνει τον κύκλο εκδηλώσεων για τα «120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το πρωί, με αφετηρία το Διακοπτό και ολοκλήρωση στα Καλάβρυτα. Η επετειακή εκδήλωση έρχεται μετά από τον επιτυχημένο θεσμό «Εν Συρμώ» που στη φετινή πρεμιέρα του τον περασμένο Μάιο, προσέλκυσε χιλιάδες ξένους και ντόπιους επισκέπτες, που γνώρισαν τις σπάνιες ομορφιές και την τοπική φιλοξενία της περιοχής, με όχημα τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου, οι διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, επίσημοι από άλλους φορείς και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, θα φτάσουν στον σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, όπου ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα οργανώσουν μια μικρή υποδοχή που θα περιλαμβάνει ξενάγηση στο μηχανοστάσιο και τελετή εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας από το αρχείο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, που θα φιλοξενηθεί στο νεοσύστατο Info Center του «Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού» ακριβώς δίπλα στο σταθμό, σηματοδοτώντας και την έναρξη λειτουργίας του.

Ακολούθως, στις 11.15 οι προσκεκλημένοι θα αναχωρήσουν με το τρένο για τον σταθμό «Μέγα Σπήλαιο» (Ζαχλωρού), όπου θα μετεπιβιβαστούν στον ιστορικό ατμήλατο συρμό για να φτάσουν στα Καλάβρυτα στη 1 το μεσημέρι. Η υποδοχή στον σταθμό των Καλαβρύτων, όπως αναφέρει το πρόγραμμα, θα γίνει  από τον Δήμαρχο και τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο του ΓΕΛ Καλαβρύτων με σύντομους χαιρετισμούς, παρουσίαση συλλεκτικού γραμματοσήμου και λευκώματος για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που έχει γράψει ο κ. Γιώργος Νάθαινας, παρουσίαση και της επετειακής σιδηροτροχιάς, όπως και παράδοση επετειακών αναμνηστικών.