Μεγάλο άθλο κατάφερε να πετύχει η πυγμαχική ομάδα της Παναχαϊκής στα πανελλήνια πρωταθλήματα που έγιναν στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Η Παναχαϊκή επέστρεψε με τέσσερα τρόπαια συνολικά, κατακτώντας τα πρωταθλήματα στους Παίδες, στους Παμπαίδες, στις Κοραδίσες και στις Παγκορασίδες, με τους boxerinos να παίρνουν παράλληλα εφτά χρυσά μετάλλια.

Πρόκειται για έναν άθλο για τους «μικρούς» της Παναχαϊκής και τον δάσκαλό τους Νίκο Πλέα που έρχεται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική ακμή που βρίσκεται η ομάδα των «κοκκινόμαυρων» τα τελευταία 20 χρόνια.

Όσα δηλαδή βρίσκεται στην ομάδα ο Νίκος Πλέας. Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, η Παναχαϊκή έφτασε να είναι σταθερά στην κορυφή σε όλες τις κατηγορίες, βγάζοντας μέσα από τα σπλάχνα της δεκάδες πρωταθλητές.

Ο ίδιος ο Νίκος Πλέας, με αφορμή την νέα επιτυχία της Παναχαϊκής, δεν ξέχασε το ξεκίνημά του στην ομάδα και τον άνθρωπο που τότε, τον είχε εμπιστευτεί, τον μεγάλο πυγμάχο, Αλέκο Λουμπαρδέα.

Ο δάσκαλος της Παναχαϊκής μάλιστα έγραψε στο facebook: «Πριν 20 χρόνια μου εμπιστεύτηκες ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της ζωής μας, κ. Αλέκο. Σε ευχαριστώ!!!».