Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συνάντηση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του Ρίου που είχε ως θέμα την παρουσία των Σύριων προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το ξενοδοχείο «Γεώργιος» που ήταν να γίνει η συνάντηση δεν θα δεχθεί να γίνει στον χώρο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η διεύθυνση.

Το όλο θέμα πάντως έχει διχάσει την κοινότητα του Ρίου, με τους μισούς κατοίκους να δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την παραμονή των προσφύγων σε ιδιωτικό ξενοδοχείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις αντιδράσεις αυτές υπάρχει και μία μορφή ξενοφοβίας.

Οι άλλοι μισοί εκφράζουν τους φόβους τους για την παραμονή των προσφύγων, ενώ στις μεταξύ τους συζητήσεις τα βάζουν με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που συμφώνησε με την ΜΚΟ για να τους φέρει στο Ρίο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απολαβές που θα πάρει θα είναι υπέρογκες, δίνοντας έδαφος για να… υποβαθμιστεί η περιοχή τους.

Άλλοι πάλι εκφράζουν τους φόβους τους για τον ρόλο που ενδέχεται να παίξει στις αντιδράσεις αυτές η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την εγκατάσταση ρομά στην περιοχή, έχει κερδίσει αρκετό έδαφος, στην τοπική κοινότητα του Ρίου.

Σημειώνουμε ότι οι οικογένειες που θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο ανέρχονται στις 200 και θα μείνουν στην περιοχή του Ρίου για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες, με στόχο να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους για να ταξιδέψουν στην Γερμανία και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ώστε να βρουν τους συγγενείς τους που ήδη διαμένουν εκεί.