Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να αποφασιστούν από κοινού με το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας, αλλά και μέτρα πρόληψης τυχόν νέων ζημιών από κακοκαιρία.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο, τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη κ.α.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρόποι οργάνωσης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι επιτροπές και τα κλιμάκια να καταγράφουν τις ζημιές, όπως επίσης και κάποια τεχνικά έργα προκειμένου να γίνουν μικρές παρεμβάσεις προφύλαξης από ενδεχόμενες νέες καταστροφές από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά του Δήμου, παρουσιάστηκε μία πρώτη καταγραφή που έχει γίνει σε ζημιές σπιτιών, οικοσκευές, καταστήματα, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και από αύριο το πρωί, όπως συμφωνήθηκε, θα ξεκινήσουν τα κλιμάκια επισήμως να καταγράφουν τις ζημιές.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, στο μέτρο του δυνατού, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν πάρα πολλά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Αρχηγός και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν το αντλιοστάσιο από όπου δημιουργήθηκε αρχικά το πρόβλημα και συνομίλησαν με τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Άμεσα προωθήσαμε το αίτημα του Δήμου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Από αύριο κιόλας ξεκινάμε τις καταγραφές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας ευχαριστώντας τόσο τους άνδρες της Πυροσβεστικής όσο και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που έκαναν το καλύτερο δυνατό.